Yhteistyöryhmä, kokous 16.5.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 17 Luottamusmiesten käytettävissä olevan ajan tarkistaminen

KNGDno-2018-226

Valmistelija

  • Sari Linturi-Sahlman, hallintojohtaja, sari.linturi-sahlman@kangasniemi.fi

Kuvaus

Yhteistyöryhmä on hyväksyy päivitetyn pääluottamusmiesten ajankäytöstä tehdyn 1.3.2022 voimaan tulevan paikallisen sopimuksen kokouksessaan 8.2.2023 § 5.

Voimassa olevan paikallisensopimuksen "Luottamusmiesten lukumäärästä ja ajankäytöstä sekä toimintaedellytyksistä"  § 4 sanotaan, että "edustettavien määrät ja luottamusmiesaika tarkistetaan vuosittain. Tarkastusajankohdasta päättää kunnan yhteistyöryhmä. Kukin pääsopijajärjestö tai sen alayhdistys valitsee omien sääntöjensä puitteissa määräaikaiset luottamusmiehet enintään 4 vuoden toimikaudeksi ja päättää luottamusmiesajan jakamisesta luottamusmiesten kesken.

Jukolla on valittu pääluottamusmies uudelle kaudelle. JHL:n ja Jytyn pääluottamusmiesten kausi jatkuu muutoksitta. Luottamusmiestehtävään käytetty aika on tarkistettava vuosittain. Kunkin luottamusmiehen tehtävän hoitoon käytettävissä oleva aika riippuu edustettavien lukumäärästä. Edustettavien määrät on tarkistettu, Juko 59 edustettavaa, JHL 78 eudstettavaa ja Jyty 20 edustettavaa. Tarkistuksen jälkeen edustettavien määrässä tapahtuneet muutokset eivät aiheuta muutoksia pääluottamusmiesten luottamusmiestehtävään myönnettävään aikaan.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Sari Linturi-Sahlman, hallintojohtaja, sari.linturi-sahlman@kangasniemi.fi

Luottamusmiehet ovat toimittaneet edustettaviensa lukumäärät hallintojohtajalle 12.5.2023 mennessä ja tehdyn tarkistuslaskennan jälkeen kunkin luottamusmiehen tehtävään käytettävä palkallinen työaika pysyy samana, eli JHL:n Pirkko Luhanko 5,5 tuntia, Jukon Marjaana Romo 4 tuntia ja Jytyn Sari Kuusjärvi 1,5 tuntia viikossa.  

YTR merkitsee tiedoksi, ettei Luottamusmiesten lukumäärästä ja ajankäytöstä sekä toimintaedellytyksistä 1.3.2022 päivitettyyn sopimukseen tule muutoksia ja toteaa, että sitä tarkastetaan seuraavan kerran vuoden kuluttua.

 

Päätös

Merkittiin tiedoksi.

Tiedoksi

Palkanlaskenta, pääluottamusmiesten lähiesimiehet