Yhteistyöryhmä, kokous 16.5.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 19 Kunnantalon tilojen uudelleenjärjestely ja Duunituvan tilojen järjestely

KNGDno-2023-150

Valmistelija

  • Sari Linturi-Sahlman, hallintojohtaja, sari.linturi-sahlman@kangasniemi.fi

Kuvaus

Laki työnantajan ja henkilöstön välisestä yhteistoiminnasta kunnassa ja hyvinvointialueella edellyttää, että yhteistoimintaelimessä käsitellään työhön liittyviä oleellisia muutoksia. 

Kunnan kiinteistöjen käyttöä on pyritty kehittämään ja lisäämään taloudellisuutta ja tehokkuutta. Useistä kiinteistöistä on luovuttu. Kunnantaloa on uudistettu poistamalla käyttämättömiä huonekaluja, tekemällä huoneistovaihtoja ja vuokraamalla tiloja edelleen. Kelan halutessa luopua omistamistaan tiloista ja siirtyä vuokrasuhteeseen Kiinteistö Oy kunnantalolle, vapautuivat  vanhat kelan tilat ja kunta lunasti ne itselleen.

Seurakunnan vuokrattua entiset sivistys- ja hyvinvointiosaston tilat, on sivistys- ja hyvinvointitoimen kunnantalon henkilökunta ollut sijoittettuna eripuolille kunnantaloa. Sivistys- ja hyvinvointitoimi on ottanut entiset kelan tilat käyttöönsä. Päästessään yhteisiin tiloihin ja osaston yhteisöllisyyttä pysytytään parantamaan ja toiminta on tehokkaampaa kun Sivistys- ja hyvinvointiosaston hallinto on samoissa tiloissa. 

Toinen merkittävä tilamuutos on Otto Mannisen tie 1-3 kiinteistön alakertaan, kiinteistökaupoissa vaihdossa saatuun huoneistoon rakennettu Duunitupa. Duunitupa keskittyy auttamaan ja kohtamaan eri-ikäisiä työttömiä ja etenkin kohtaamaan nuoria, joiden urapolku ei ole vielä auennut. Duunituvasssa työskentelevä moniyhteisöllinen työryhmä johon kuuluu kunnan työllisyyspalveluiden ja nuorisotoimen henkilökuntaa. Lisäksi tiloja tarjotaan kohderyhmille suunnattuihin tapaamisten ja ryhmien järjestemiseen moniammatillisuuden turvaamiseksi myös esimerkiksi Esedulle sekä Eloisalle veloituksetta. Duunituvalla kunta ennakoi vuoden 2025 alussa kunnille siirtyvän työllisyyspalveluiden velvoitteen toteuttamista.  

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Sari Linturi-Sahlman, hallintojohtaja, sari.linturi-sahlman@kangasniemi.fi

Yhteistyöryhmä merkitsee muutokset tiedokseen. 

Päätös

Merkittin tiedoksi.