Keskusvaalilautakunta, kokous 11.4.2024

§ 20 Keskusvaalilautakunnan sihteerin tehtävä

KNGDno-2023-260

Valmistelija

  • Sari Linturi-Sahlman, hallintojohtaja, sari.linturi-sahlman@kangasniemi.fi

Kuvaus

Vaalilain 14 §:n mukaan kunnan keskusvaalilautakunta ottaa itselleen sihteerin ja muun tarvittavan henkilöstön. Keskusvaalilautakunta on valinnut sihteerikseen hallintojohtaja Sari Linturi-Sahlmanin vaalikaudelle 2021–2025.

Palvelusuunnittelija Päivi Paappanen on hoitanut presidentinvaalien osalta keskusvaalilautakunnan sihteerin tehtävät ja häneltä on pyydetty suostumusta siitä, että hän hoitaisi myös tulevat europarlamenttivaalit.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Taru Juntunen, juntutar266@gmail.com

Keskusvaalilautakunta päättää ottaa sihteerikseen palvelusuunnittelija Päivi Paappasen europarlamenttivaaleihin ja päättää, että hänelle maksetaan 1 000 euron suuruinen vaalikohtainen korvaus hallintosäännön mukaisesti.

Päätös

Päivi Paappanen, Päivi Hokkanen ja Henri Laitinen jääväsivät itsensä § 20 ja 21 osalta intressijääveinä. Henkilö on esteellinen ns. intressijäävin perusteella, mikäli asian ratkaisusta on odotettavissa erityistä hyötyä tai vahinkoa hänelle tai hänen hallintolain 28.2 §:n 1 kohdassa tarkoitetulle ns. perhepiiriin kuuluvalle läheiselleen (hallintolaki 28.1 § kohta 3).

Päätösehdotus hyväksyttiin.

 

Esteellisyys

  • Päivi Hokkanen, Henri Laitinen, Päivi Paappanen

Tiedoksi

palvelusuunnittelija, henkilöstöasiantuntija, vaalilautakunnan puheenjohtaja

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

- vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
- virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
- etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei voi tehdä kunnan vaikuttavan toimielimen päätöksistä (KuntaL § 26, KuntaL § 27 ja § 28).