Keskusvaalilautakunta, kokous 11.4.2024

§ 28 Ulkomainonta europarlamenttivaaleissa 2024

KNGDno-2023-260

Valmistelija

  • Sari Linturi-Sahlman, hallintojohtaja, sari.linturi-sahlman@kangasniemi.fi

Kuvaus

Europarlamenttivaalit toimitetaan sunnuntaina 9.6.2024. Ennakkoäänestyksen ajanjakso on kotimaassa 29.5.–4.6.2024 ja ulkomailla 29.5.–1.6.2024.

Mainonta kuntien luvanvaraisilla alueilla suositellaan aloitettavaksi viikkoa ennen ennakkoäänestyksen alkamista eli 22.5.2024. Mainonnan aloittamisen ajankohta sekä vaalien ulkomainonnasta kunnassa vastaavien henkilöiden nimet ja yhteystiedot on syytä saattaa vaaleihin osallistuvien puolueiden paikallisosastojen tietoon.

Kangasniemellä ulkomainonnan käytännönjärjestelyt on hoitanut puistopuutarhuri Ilkka Holma. Vaalimainosten vanerisia aluslevyjä on annettu puolueille ennen mainonnan alkamista varikolta. Levyjä on annettu 2 levyä/puolue/paikka. Levyjen hausta tulee sopia etukäteen Holman kanssa.

Kangasniemellä kunnan ylläpitämät vaalimainostelineet ovat sijainneet kunnantalon päädyssä,​ Otto Mannisen tie 2 sekä keskusparkkipaikalla,​ Keskustien ja Otto Mannisen tien risteyksessä.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Taru Juntunen, juntutar266@gmail.com

Keskusvaalilautakunta päättää,​ että europarlamenttivaaleissa 2024 ulkomainonta on sallittua asemakaava-​alueella vain vaalimainoksille osoitetuissa telineissä kunnantalon päädyssä,​ Otto Mannisen tie 2 ja keskusparkkipaikalla,​ Keskustien ja Otto Mannisen tien risteyksessä.

Vaalimainokset saa asettaa kehikoihin aikaisintaan 22.5.2024. Vaalimainokset tulee poistaa välittömästi vaalin jälkeen.

Vaalimainoskehikoiden pystyttämisestä,​ ylläpidosta ja poistamisesta vastaa kunnan tekninen toimi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Ilkka Holma

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

- vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
- virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
- etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei voi tehdä kunnan vaikuttavan toimielimen päätöksistä (KuntaL § 26, KuntaL § 27 ja § 28).