Keskusvaalilautakunta, kokous 11.4.2024

§ 25 Europarlamenttivaalien 2024 yleisen ennakkoäänestyspaikan vaalitoimitsijat

KNGDno-2023-260

Valmistelija

  • Sari Linturi-Sahlman, hallintojohtaja, sari.linturi-sahlman@kangasniemi.fi

Kuvaus

Ennakkoäänestyksestä kotimaan yleisessä ennakkoäänestyspaikassa huolehtivat vaalitoimitsijat. Keskusvaalilautakunta määrää ennakkoäänestyspaikkojen vaalitoimitsijat tehtäviinsä. Vaalitoimitsijana yleisessä ennakkoäänestyspaikassa ei saa olla eduskuntavaalien ehdokas eikä hänen puolisonsa,​ lapsensa,​ sisaruksensa eikä vanhempansa. Ennakkoäänestyspaikassa tulee olla vähintään kaksi vaalitoimitsijaa yhtä aikaa saapuvilla.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Taru Juntunen, juntutar266@gmail.com

Keskusvaalilautakunta päättää,​ että ennakkoäänestykseen palkataan kaksi vaalitoimitsijaa ja varallaolo sekä taukojen tuuraus hoidetaan kunnan henkilöstön toimesta. Keskusvaalilautakunta päättää valtuuttaa keskusvaalilautakunnan sihteerin valmistelemaan vaalien toimittamiseksi tarpeellisen henkilöstön palvelukseen ottamista ja muita työnantajan päätösvaltaan kuuluvia asioita, huolehtimaan vaalien toimittamiseksi tarpeellisista sopimuksista ja muista sitoumuksista sekä viemään tarvittaessa asiat päätöksentekoon hallintojohtajalle tai kunnanhallitukselle.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

- vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
- virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
- etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei voi tehdä kunnan vaikuttavan toimielimen päätöksistä (KuntaL § 26, KuntaL § 27 ja § 28).