Kunnanhallitus, kokous 2.9.2024

§ 181 Vakanssiluettelon päivitykset 2024

KNGDno-2017-493

Valmistelija

  • Sari Linturi-Sahlman, hallintojohtaja, sari.linturi-sahlman@kangasniemi.fi

Kuvaus

Kunnan vakanssiluetteloa ylläpidetään henkilöstöhallinnossa ja se tuodaan kunnanhallitukselle hyväksyttäväksi säännöllisesti. Vakanssiluetteloa on päivitetty viimeksi 25.3.2024. Hallintojohtajan irtisanouduttua, vakanssiluettelo on päivitetty talousarvion henkilöstösuunnitelman tueksi ja jatkossa esihenkilöitä on ohjeistettu huolehtimaan siitä, että täyttöluvissa ja rekrytoinneissa huolehditaan siitä, että vakanssinumero huomioidaan niissä. 

Maaliskuun 2024 jälkeen tehdyt muutosesitykset on merkitty liitteeseen ja kunnanhallitukselle esitetään,​​ että se hyväksyy vakanssiluetteloon 2024 tehdyt muutosesitykset seuraavasti:

Sivistys-​​ ja hyvinvointipalveluiden osalta kokonaismuutokset liittyvät toimialajohtajan ja kirjastonjohtajan tehtävänkuvien muutokseen, jossa kirjastonjohtaja tulee jatkossa vastaamaan lakisääteisen hyvinvointikoordinaattorin tehtävistä ja vastaavasti sivistys- ja hyvinvointijohtaja ottaa vastuulleen nuoriso- ja vapaa-aikatoimen esihenkilötehtävät. Samassa yhteydessä työllisyyspalveluiden alueellisen toiminnan valmistelun yhteydessä yksilövalmentaja siirretään nuorisotoimeen.

Hallinto-​​ ja talouspalvelut/työllisyyspalvelut

Vakanssinumero 110018 Yksilövalmentaja siirretään nuorisotoimen alaisuuteen

Sivistys-​​ ja hyvinvointipalvelut 

Vakanssinumero 110006 koulusihteeri siirretään yläkoulun ja lukion rehtorin alaisuuteen

Vakanssinumero 120011 kirjaston johtaja, hyvinvointikoordinaattori, tehtävänimikemuutos hyväksytyn TVA-muutoksen pohjalta

Sivistys-​​ ja hyvinvointi/opetustoimi

Vakanssinumero 220068 tehtävänimike on muutettu laaja-alaiseksi erityisopettajaksi
Vakanssinumero 120102 koulunkäynninohjaaja (Beckerin koulu) on ollut vuodesta 2021 lähtien täyttämättä ja se lakkautetaan
Vakanssinumero 120094 koulunkäynninohjaaja muutetaan varhaiskasvatuksen lastenhoitaja/koulunkäynninohjaaja vakanssiksi

Varhaiskasvatus

Sivistys- ja hyvinvointilautakunta on esittänyt kokouksessaan 24.5.2024 § 51 kunnanhallitukselle, että varhaiskasvatuslain 35 §:n perusteella lastenhoitajan vakanssi 120034 muutetaan varhaiskasvatuksen opettajan vakanssiksi. Vakanssia ei ole tällä hetkellä täytetty.

Vakanssiluetteloon on päivitetty varhaiskasvatuksen G-osamuutoksen myötä tulleet uudet hinnoittelutunnukset.

Koulunkäynninohjaajat ja varhaiskasvatuksen lastenhoitajien, joiden työajasta yli 50 % on varhaiskasvatuksen lastenhoitajan tehtävää, siirretään varhaiskasvatusjohtajan alaisuuteen ja tehtävänimike muutetaan varhaiskasvatuksen lastenhoitaja/koulunkäynninohjaajaksi. Asia on käsitelty työyhteisössä ja pääluottamusmies on hyväksynyt muutoksen. Lisäksi asia on käsitelty YT-palaverissa 27.82024. Kyseisten työntekijöiden työsopimukset tehdään uudestaan uudella tehtävänimikkeellä sekä varhaiskasvatuksen hinnoittelutunnuksella ja palkan määrittelyssä on käytetty keskihintaa. Lisäksi työntekijät siirretään kellokortti ajanseurantajärjestelmästä Daisy-järjestelmän piiriin.

Tekninen toimi

Ei muutoksia.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Kimmo Kainulainen, Kunnanjohtaja, kimmo.kainulainen@kangasniemi.fi

Kunnanhallitus hyväksyy päivitetyn liitteenä olevan vakanssiluettelon 1.9.2024 alkaen.

Päätös

Marja-Leena Laitinen poistui kokouksesta osallisuusjäävyiden perusteella esteellisenä tämän pykälän käsittelyn ajaksi. Henkilö on esteellinen hallintolain 28.1 § 1 kohdassa tarkoitetun osallisuus- eli asianosaisjäävin perusteella, mikäli hän tai hänen läheisensä on asianosainen.

 

Kunnanjohtaja teki kokouksessa muutetun päätösesityksen:

Kunnanhallitus hyväksyy pykälätekstissä esitetyt muutokset ja liitteenä olevan vakanssiluettelon 1.9.2024 alkaen.

Lisäksi liikuntasihteeri siirretään kohdasta sivistystoimen hyvinvointi/nuoriso- ja vapaa-aikapalvelut sivistystoimen hallinto- ja lautakuntapalveluiden alle 1.9.2024 alkaen.

 

Henkilöstöasiantuntija Mirja Kauppinen ja sivistys- ja hyvinvointijohtaja Osmo Polas olivat kokouksessa asiantuntijoina läsnä tämän pykälän käsittelyn ajan ja poistuivat ennen päätöksentekoa.

 

Tiedoksi

esihenkilöt, henkilöstöasiantuntija