Kunnanvaltuusto, kokous 18.9.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 47 Lausuntopyyntö koskien Etelä-Savon hyvinvointialueen palvelustrategian ja palvelujen tuotantosuunnitelman luonnoksia

KNGDno-2023-273

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Sari Linturi-Sahlman, hallintojohtaja, sari.linturi-sahlman@kangasniemi.fi
Kimmo Kainulainen, Kunnanjohtaja, kimmo.kainulainen@kangasniemi.fi

Kuvaus

Viranhaltijavalmisteluna tehty esitys Etelä-Savon hyvinvointialueen palvelustrategiasta ja palvelujen tuotantosuunnitelmasta on valmistunut. Hyvinvointialue pyytää Etelä-Savon kuntia ja vaikuttamistoimielimiä ottamaan  kantaa luonnokseen.

Etelä-Savon hyvinvointialue (Eloisa) pyytää lausuntoa liitteenä olevista asiakirjoista
1) Luonnos Etelä-Savon hyvinvointialueen palvelustrategiaksi
2) Luonnos Etelä-Savon hyvinvointialueen palvelujen tuotantosuunnitelmaksi

Lausunnot pyydetään toimittamaan ensisijaisesti sähköpostilla osoitteeseen kirjaamo@etelasavonha.fi tai kirjeitse osoitteeseen Porrassalmenkatu 35-37, 50100 Mikkeli. Sähköiset lausunnot tulee toimittaa pdf-, Word- tai rtf -tallennusmuodossa. Ottaen huomioon lomakauden, Etelä-Savon hyvinvointialue on pidentänyt lausuntoaikaa. Aiemmista pyynnöistä poiketen lausunnot pyydetään toimittamaan viimeistään 22.8.2023 mennessä.

Lausunnon pohjaksi Etelä-Savon kuntien kunnanjohtajat ovat kokoontuneet Juvalla 5.7.2023. Tilaisuudessa haettiin kuntien seudullisia koko maakuntaa koskevia yhteisiä näkemyksiä lausuntoon. Kunnanvaltuusto on erillisessä iltakoulussa 14.8. käynyt läpi lausunnon pohjana olevat asiakirjat sekä lausuntoluonnoksen ja evästänyt valmistelua.

Kunnan lausuntoluonnos on liitteenä.

 

 

Päätösehdotus

Esittelijä

Kimmo Kainulainen, Kunnanjohtaja, kimmo.kainulainen@kangasniemi.fi

Kunnanhallitus päättää, että se antaa Etelä-Savon hyvinvointialueelle liitteenä olevan lausunnon. Lausunto viedään kunnanvaltuustolle tiedoksi.

Päätös

Tommi Vehmala jääväsi itsensä asian käsittelystä yhteisöjäävinä.

Henkilö on esteellinen hallintolain 28.1 § 5 kohdassa tarkoitetun yhteisöjäävin perusteella, mikäli hän tai hänen hallintolain 28.2 §:n 1 kohdassa tarkoitettu ns. perhepiiriin kuuluva läheisensä on hallituksen, hallintoneuvoston tai niihin rinnastettavan toimielimen jäsenenä taikka toimitusjohtajana tai sitä vastaavassa asemassa sellaisessa yhteisössä, säätiössä, valtion liikelaitoksessa tai laitoksessa, joka on asianosainen tai jolle on odotettavissa asian ratkaisusta erityistä hyötyä tai vahinkoa.

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Esteellisyys

Tommi Vehmala

Päätösehdotus

Kunnanhallitus on päättänyt antaa Etelä-​Savon hyvinvointialueelle liitteenä olevan lausunnon. Lausunto tuodaan kunnanvaltuustolle tiedoksi.

Päätös

Lausunto merkittiin tiedoksi.