Kunnanvaltuusto, kokous 18.9.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 52 Ilmoitusasiat

Valmistelija

  • Sari Linturi-Sahlman, hallintojohtaja, sari.linturi-sahlman@kangasniemi.fi

Kuvaus

Itä-Suomen hallinto-oikeuden päätös Tuulia Järvi-Suomi ry:n tekemään valitukseen tiedoksi kunnanvaltuustolle.

Kangasniemen kunnanvaltuusto 12.6.2023 § 42 on tekemällään päätöksellä päättänyt käynnistää alueelle laadittavan tuulivoimarakentamista ohjaavan osayleiskaavan laatimisen, vastata lakisääteisistä hallinnollisista tehtävistä ja periä kaavoituksesta aiheutuvat kustannukset Suur-Savon Sähkö Oy:ltä.

Päätöksen mukaan Suur-Savon Sähkö Oy vastaa kaavan ja YVA:n laadinnasta aiheutuvista konsultti-, selvitys- ja kuulutuskustannuksista päätöksen liitteenä olevan sopimusluonnoksen mukaan. Kunnanvaltuusto on valtuuttanut hallintojohtajan ja teknisen johtajan tekemään tarvittavat muutokset ja allekirjoittamaan päätöksen liitteenä olevan kaavoitussopimuksen.

Päätöspöytäkirjan mukaan päätöstä koskee muutoksenhakukielto.

Valittaja on vaatinut valituksessaan, että päätös on kumottava esteellisyyden vuoksi.

Valituksenalaisen päätöksen valmisteluun liittyvässä kunnanhallituksen kokouksessa 5.6.2023 § 122 on ollut esittelijänä kunnanjohtaja, joka on ollut esteellinen toimimaan esittelijänä.

Edellä mainitussa kunnanhallituksen kokouksessa ovat olleet läsnä Tommi Vehmala, Tuomo Janhunen ja Tero Marttinen, jotka ovat jäävänneet itsensä. Samat henkilöt ovat olleet läsnä päätöksenteossa kunnanvaltuuston kokouksessa 12.6.2023 § 42.

Hallinto-oikeus jättää valituksen tutkimatta. Perustelut Kuntalain 136 §:n mukaan päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta. Valituksenalaisessa päätöksessä on kysymys kaavoituksen käynnistämistä koskevasta päätöksestä. Asiassa on kyse kuntalain 136 §:ssä tarkoitetulla tavalla kaavoituksen valmistelusta, eikä päätös siten sisällä sellaista lopullista asiaratkaisua, josta saa tehdä kunnallisvalituksen. Tämän vuoksi valitus on jätettävä tutkimatta.

Asiakirja liitteenä. 

---

Kunnanvaltuustolle tuodaan muut mahdolliset ilmoitusasiat tiedoksi kokouksessa.

Päätösehdotus

Kunnanvaltuusto merkitsee ilmoitusasiat tiedoksi.

Päätös

.