Kunnanhallitus, kokous 8.5.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 98 Ehkäisevän päihdetyön yhdyshenkilöiden nimeäminen Etelä-Savon hyvinvointialueelle

KNGDno-2023-141

Valmistelija

  • Sari Linturi-Sahlman, hallintojohtaja, sari.linturi-sahlman@kangasniemi.fi

Kuvaus

Ehkäisevä päihdetyö kuuluu sekä kuntien että hyvinvointialueiden lakisääteisiin tehtäviin ja molemmilla on lisäksi yhteinen vastuu hyvinvoinnin ja terveyden edistämisestä. Ehkäisevällä päihdetyöllä vahvistetaan päihteiden, tupakka- ja nikotiinituotteiden käyttöön sekä rahapelaamiseen vaikuttavia suojatekijöitä tai pyritään vähentämään riskitekijöiden vaikutusta. Hyvinvointialue voi sovittaa yhteen ja koordinoida osaltaan aluetasolla tehtävää lakisääteistä monialaista ehkäisevää päihdetyötä.

Huolehtiakseen toimivien yhdyspintojen edellytyksistä, Etelä-Savon hyvinvointialue (Eloisa) kokoaa alueellisen ehkäisevän päihdetyön työryhmän. Työryhmään nimetään yhdyshenkilöitä Eloisan toimialoilta ja lisäksi pyydetään Etelä-Savon kuntia sekä aiheen kannalta merkittäviä järjestöjä nimeämään omat edustajansa. Työryhmän toiminta pyritään aloittamaan jo keväällä. Nimetyt työryhmän jäsenet kutsutaan aloituskokoukseen, joka on alustavasti suunniteltu pidettäväksi 7.6.2023 klo 14-15.30. Aloituskokouksesta tiedotetaan lisää myöhemmin. Tavoitteena on, että käynnistämisen jälkeen työryhmä laatii toiminnalleen tavoitteet vuoden 2023 aikana.

Eloisan hyvinvointikoordinaattori pyytää kuntia nimeämään ehkäisevän päihdetyön yhdyshenkilön (nimi, sähköposti ja puhelinnumero) ja lähettämään tiedot maanantaihin 15.5.2023 mennessä.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Kimmo Kainulainen, Kunnanjohtaja, kimmo.kainulainen@kangasniemi.fi

Kunnanhallitus nimeää ehkäisevän päihdetyön yhdyshenkilöksi sivistys- ja hyvinvointijohtaja Mika Huovisen ja varahenkilöksi kirjastonjohtaja Sari Tullan.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Eloisan hyvinvointikoordinaattori, valitut