Kunnanhallitus, kokous 8.5.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 101 Yksilövalmentajan rekrytointi työllisyyspalveluihin

KNGDno-2022-296

Valmistelija

  • Sari Linturi-Sahlman, hallintojohtaja, sari.linturi-sahlman@kangasniemi.fi

Kuvaus

Kangasniemen kunta on saanut 30 000 € valtion rahoituksen Itä-​Suomen Aluehallintovirastolta yksilövalmentajan palkkaamiseksi työllisyyspalveluihin 1.7.2023 – 30.6.2024. Avustuksen tarkoitus on vähentää nuorten syrjäytymistä – jokainen nuori pysyy koulutuspolulla, nuorisotyöttömyys vähenee ja nuorten osallisuus kasvaa. Avustus voi kattaa toiminnan kaikista toteutuneista kokonaiskustannuksista enintään 75 prosenttia.

Aluehallintovirasto on tarkistanut, että Kangasniemen kunta on opetus- ja kulttuuriministeriön päätöksellä hyväksytty valtionapukelpoiseksi. Päätös, joka sisältää pajatoiminnan muuttumisen kuntouttavan työtoiminnan siirryttyä Hyvinvointialueelle ja Duunituvan uuden toimintamallin hyväksymisen, on saatu Opetus- ja kulttuuriministeriöltä 13.12.2022. Avustuksen määrää harkitessaan aluehallintovirasto on painottanut suunnitellun työpajatoiminnan laatua, yhteiskunnallista vaikuttavuutta sekä nuorisolain 2 §:ssä säädettyjen tavoitteiden ja lähtökohtien toteuttamista.

Kangasniemen nuorten yksilövalmennus toimii osana Kangasniemen kunnan työllisyyspalvelujen Duunitupa toimintaa ja sijoittuu hallinnollisesti Kangasniemen kunnan työllisyyspalvelujen kokonaisuuteen. Duunituvan toiminta on suunnattu kaikenikäisille kangasniemeläisille työnhakijoille, mutta yksilövalmentajan kohderyhmänä ovat alle 29-vuotiaat työllistymisen tai koulutukseen sijoittumisen tukea tarvitsevat kangasniemeläiset nuoret. Yksilövalmentaja tarjoaa toimintaan osallistuville nuorille yksilöllisesti ja tarvelähtöisesti yhteiskuntaan sijoittumista tukevaa toimintaa, tapaamisia ja ryhmätoimintaa sekä tiedottamista. Yksilövalmennuksen tavoitteena on tunnistaa ja vahvistaa nuoren omia voimavaroja sekä elämässä olevia myönteisiä asioita.

Toiminta on valtakunnallisesti vakiintunutta,​ vaikka se perustuu vuosittaiseen aluehallintoviraston myöntämään erilliseen määrärahaan. Tehtävän tuloksellinen hoitaminen vaatii vakiintumista ja pysyvyyttä. Yksilövalmentajan tehtävää on hoitanut määräaikaisissa työsuhteessa Jaana Lankinen 1.9.2022 alkaen vakanssinumerolla 120006. Määräaikainen työsuhde päättyy 30.6.2023 ja kunnanhallitukselle esitetään, että yksilövalmentajan toimi vakinaistetaan. Lankisella on tehtävän hoitamisen kannalta soveltuva koulutus,​ riittävä työkokemus sekä laaja-​alainen kohderyhmän haasteiden tuntemus ja hänen työotteensa on ollut erinomainen. Yksilövalmentajan rahoitus on kunnassa alunperin haettu nuorisotoimen nuorten työpajaan, mutta hallinnon uudistusten sekä hyvinvointialueiden aloitettua vuoden 2023 alusta, kuten yllä on todettu,  yksilövalmentaja toimii osana kunnan työllisyyspalvelujen Duunituvan toimintaa. Yksilövalmentajan palkkahinnoittelu on ollut KVTES:N palkkaliite 2:n hinnoittelutunnuksen mukainen, mutta toimen vakinaistamisen ja saadun valtionapukelpoisuuden myötä tehtävän hinnoittelutunnus tulee muuttaa palkkaliite 1 asiantuntijahinnoitteluun (01ASI040).

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Kimmo Kainulainen, Kunnanjohtaja, kimmo.kainulainen@kangasniemi.fi

Kunnanhallitus vakinaistaa yksilövalmentaja Jaana Lankisen työsuhteen 1.7.2023 alkaen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

yksilövalmentaja, palkanlaskenta, työllisyyskoordinaattori