Kunnanhallitus, kokous 20.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 46 Synsiön leirikeskuksen myynti

KNGDno-2021-756

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Sari Linturi-Sahlman, hallintojohtaja, sari.linturi-sahlman@kangasniemi.fi

Kuvaus

Kangasniemen kunta käynnisti vuonna 2018 omaisuuden kartoituksen ja myynnin sellaisista kiinteistöistä, joiden omistus ei ole kunnan peruspalveluiden kannalta oleellista tai kiinteistöjen käyttö on vähäistä tai tappiollista. Kunta on myynyt mm. vanhoja koulukiinteistöjä.

Synsiön leirikeskus sijaitsee Synsiöjärven rannalla Hänninsaari-tilalla 213-431-1-84 ja esityksenä on, että leirikeskus myydään noin 4,5 ha määräalalla Hänninsaari-tilasta karttaliitteen mukaisesti. Leirikeskus koostuu päärakennuksesta (147m2), erillisestä rantasaunasta (66m2) sekä ruokailu- ja keittokatoksesta (60m2), kuivakäymälästä (7m2) ja kahdesta erillisestä aittarakennuksesta (90m2 ja 15,5m2). Alueella on Synsiöjärven ja Kaijanlammen rantayleiskaava, johon leirikeskuksen alue merkitty RM 3000 merkinnällä (LOMA- JA MATKAILUALUE, Alue varataan lomailun, matkailun, kurssikeskusten yms. tarpeisiin. Alueen merkittävä lisärakentaminen on suunniteltava ranta-asemakaavalla. Koko RM-alue muodostaa yhdenrakennuspaikan. Alueen kokonaisrakennusoikeus kerrosneliömetreinä on esitetty RM-merkinnnän alapuolella.) Aluetta ei siis voi lohkoa useammaksi rakennuspaikaksi. Ennen myynnin aloitusta rakennuksille tehdään kuntokartoitus. Vuonna 2022 leirikeskuksen tulot olivat 4710,49 euroa, menot 12580,92 ja sen tasearvo on 0 euroa.

Kunnanvaltuuston seminaarissa 13.2.2023 valtuustolle esitellään kiinteistön myyntiin liittyvät yksityiskohdat ja valtuustolle esitetään saman illan kokouksessa, että valtuusto delegoi kiinteistön myyntiin liittyvän päätösvallan kunnanhallitukselle.

Päätösehdotus

Esittelijä

Kimmo Kainulainen, Kunnanjohtaja, kimmo.kainulainen@kangasniemi.fi

Kunnanhallitus päättää laittaa myyntiin Synsiön leirikeskuksen osoitteessa Synsiöntie 56, 51380 Synsiö. Myyntikanavana käytetään huutokaupat.com sivustoa. Lisäksi kiinteistön sekä muiden kokouksessa päätettävien kiinteistöjen yhteinen myynti-ilmoitus julkaistaan mm. Keskisuomalaisessa, Länsi-Savossa sekä sähköisen median kanavissa.

Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se valtuuttaa kunnanhallituksen asettamaan kiinteistölle lähtöhinnan ja tekemään myyntipäätöksen Synsiön leirikeskuksen osalta, valtuuttaa viranhaltijat valmistelemaan ja allekirjoittamaan kiinteistön kauppakirjan sen jälkeen, kun kunnanhallituksen päätös myynnistä on lainvoimainen.

Päätös

Tekninen johtaja Mikko Korhonen toimi asiantuntija asian esittelyn ajan.

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Päätösehdotus

Kunnanhallitus on päättänyt laittaa myyntiin Synsiön leirikeskuksen osoitteessa Synsiöntie 56, 51380 Synsiö. Myyntikanavana käytetään huutokaupat.com sivustoa. Lisäksi kiinteistön sekä muiden kokouksessa päätettävien kiinteistöjen yhteinen myynti-ilmoitus julkaistaan mm. Keskisuomalaisessa, Länsi-Savossa sekä sähköisen median kanavissa.

Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se valtuuttaa kunnanhallituksen asettamaan kiinteistölle lähtöhinnan ja tekemään myyntipäätöksen Synsiön leirikeskuksen osalta, valtuuttaa viranhaltijat valmistelemaan ja allekirjoittamaan kiinteistön kauppakirjan sen jälkeen, kun kunnanhallituksen päätös myynnistä on lainvoimainen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Valmistelija

  • Sari Linturi-Sahlman, hallintojohtaja, sari.linturi-sahlman@kangasniemi.fi

Kuvaus

Kunnanvaltuusto on hyväksynyt Synsiön leirikeskuksen myynnin osoitteessa Synsiöntie 56,​ 51380 Synsiö. Lisäksi kunnanvaltuusto on valtuuttanut kunnanhallituksen asettamaan kiinteistölle lähtöhinnan ja tekemään myyntipäätöksen LM-​teollisuushallin osalta sekä valtuuttanut viranhaltijat valmistelemaan ja allekirjoittamaan kiinteistön kauppakirjan sen jälkeen,​ kun kunnanhallituksen päätös myynnistä on lainvoimainen. Myyntikanavana käytetään huutokaupat.com sivustoa ja kiinteistön,​ sekä muiden myyntäväksi päätettyjen kiinteistöjen yhteinen myynti-​ilmoitus julkaistaan Keskisuomalaisessa,​ Länsi-​Savossa sekä eri sähköisen median kanavissa.

Kiinteistölle on tilattu kuntokartoitus,​ kiinteistön kartoituskierros tehdään 13.2.2023 ja kuntokartoitusraportit ovat valmiit viimeistään 28.2.2023​. Synsiön leirikeskus sijaitsee Synsiöjärven rannalla Hänninsaari-tilalla 213-431-1-84 ja esityksenä on, että leirikeskus myydään noin 4,5 ha määräalalla Hänninsaari-tilasta karttaliitteen mukaisesti. Leirikeskus koostuu päärakennuksesta (147m2), erillisestä rantasaunasta (66m2) sekä ruokailu- ja keittokatoksesta (60m2), kuivakäymälästä (7m2) ja kahdesta erillisestä aittarakennuksesta (90m2 ja 15,5m2). Alueella on Synsiöjärven ja Kaijanlammen rantayleiskaava, johon leirikeskuksen alue merkitty RM 3000 merkinnällä (LOMA- JA MATKAILUALUE, Alue varataan lomailun, matkailun, kurssikeskusten yms. tarpeisiin. Alueen merkittävä lisärakentaminen on suunniteltava ranta-asemakaavalla. Koko RM-alue muodostaa yhdenrakennuspaikan. Alueen kokonaisrakennusoikeus kerrosneliömetreinä on esitetty RM-merkinnnän alapuolella.) Aluetta ei siis voi lohkoa useammaksi rakennuspaikaksi. Vuonna 2022 leirikeskuksen tulot olivat 4710,49 euroa, menot 12580,92 euroa ja sen tasearvo on 0 euroa.

Kiinteistöstä on tehty 110000 euron arvio kiinteistövälittäjän toimesta marraskuussa 2019,​ mutta sen pohjana ei ollut käytettävissä kuntoarvioita. Arvio on perustunut noin 2,8 ha määräalaan.

Myyntiaikaa huutokaupassa esitetään ajalle 22.2.-​17.3.2023 siten,​ että se päättyisi klo 21:00. Lähtöhintaesitys 90000 euroa ja oletuskorotus 1000 euroa. Myynti-​ilmoitus tehdään siten,​ että siinä ilmoitetaan kuntokartoituksen lisäämisestä myyntimateriaaleihin sen valmistuttua. Jos määräaikaan mennessä ei tule riittävän hyviä tarjouksia, myyntiaikaa voidaan jatkaan.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Kimmo Kainulainen, Kunnanjohtaja, kimmo.kainulainen@kangasniemi.fi

Kunnanhallitus päättää,​ että Synsiön leirikeskuksen lähtöhinta Huutokaupat.comissa on 90000 euroa ja oletuskorotus 1000 euroa. Myyntiaika huutokaupassa on 22.2.-​17.3.2023 klo 21:00 asti. Viranhaltijat valtuutetaan päivittämään Huutokaupat.comin ilmoitus ja liittämään sinne tarvittavat dokumentit. Päätös kiinteistön myynnistä tuodaan kunnanhallituksen käsiteltäväksi 27.3.2023 kokoukseen.

Kunnanjohtajan kokouksessa tekemä muutosesitys:

Kunnanhallitus päättää,​ että Synsiön leirikeskuksen lähtöhinta Huutokaupat.comissa on 110000 euroa ja oletuskorotus 1000 euroa. Myyntiaika huutokaupassa on 22.2.-​17.3.2023 klo 21:00 asti. Viranhaltijat valtuutetaan päivittämään Huutokaupat.comin ilmoitus ja liittämään sinne tarvittavat dokumentit. Päätös kiinteistön myynnistä tuodaan kunnanhallituksen käsiteltäväksi 27.3.2023 kokoukseen.

Päätös

Mikko Korhonen toimi asiantuntija asian esittelyssä.

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

markkinointisihteeri, huutokaupat.com