Yhteistyöryhmä, kokous 19.3.2024

§ 4 Kelan korvaushakemus työterveyshuoltoon liittyviin kustannuksiin vuodelta 2023

KNGDno-2024-128

Valmistelija

  • Sari Linturi-Sahlman, hallintojohtaja, sari.linturi-sahlman@kangasniemi.fi

Kuvaus

Liitteenä Työterveyshuollon esitäyttämä Kelan korvaushakemus tilikaudelta 2023. Hakemuksen on oltava Kelalla viimeistään 6 kk tilikauden päättymisen jälkeen. Hakemusta on täydennetty ensiapuvälinekustannuksilla ja ensiapukoulutuskustannuksilla. Korvauksen maksamisen edellytys on, että työterveyshuollon korvaushakemusasiakirjat on käsitelty yhteistoimintamenettelyssä, työsuojelutoimikunnassa tai työsuojeluvaltuutetun kanssa tai yhdessä henkilöstön kanssa.

Työnantajan tilikaudesta 2020 alkaen työnantajan järjestämälle työterveyshuoltotoiminnalle määritellään korvausluokkien I ja II osalta yksi yhteinen laskennallinen enimmäismäärä. Siitä korvataan ensisijaisesti ehkäisevän työterveyshuollon eli korvausluokan I kustannukset. Enimmäismäärän voi käyttää kokonaan ehkäisevän työterveyshuollon eli korvausluokka I:n mukaiseen toimintaan. Sairaanhoidon eli korvausluokan II kustannuksia voidaan korvata, jos enimmäismäärää on jäljellä korvausluokan I kustannusten jälkeen, kuitenkin enintään 40 prosenttia yhteisestä enimmäismäärästä.

Työterveyshuollon korvaushakemus tallennetaan Kelan verkkosivuille hallintojohtajan toimesta YTR:n kokouskäsittelyn jälkeen.

 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Sari Linturi-Sahlman, hallintojohtaja, sari.linturi-sahlman@kangasniemi.fi

YTR käsittelee liitteenä olevan Kelan korvaushakemuksen tilikaudelta 2023.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

- vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
- virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
- etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei voi tehdä kunnan vaikuttavan toimielimen päätöksistä (KuntaL § 26, KuntaL § 27 ja § 28).