Kunnanhallitus, kokous 26.2.2024

§ 65 Henkilöstöasiantuntijan rekrytointi

KNGDno-2024-64

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Sari Linturi-Sahlman, hallintojohtaja, sari.linturi-sahlman@kangasniemi.fi

Kuvaus

Hallintosäännön § 27 mukaan hallintojohtaja antaa vakinaisiin virkoihin ja työsuhteisiin sekä yli 6 kuukauden määräaikaisen virka- tai työsuhteen täyttöluvan vastuualueen esimiehen esityksestä, päättää alkupalkasta vastuualueen esimiehen esityksestä sekä päättää eri sopimusten mukaisten palveluaikaan sidottujen lisien myöntämisestä. Koska henkilöstöasiantuntija on hallintojohtajan alainen, täyttölupa tuodaan kunnanhallituksen päätettäväksi.

Nykyinen henkilöstöasiantuntija on eläköitymässä vuoden 2024 aikana ja vuoden 2024 talousarvioon sisältyy palkkavaraus siihen, että nykyinen toimen haltija pystyy toimimaan perehdyttäjänä. Kunnan palkanlaskenta on ulkoistettu Meitalle, mutta kunnalla tulee olla omaa osaamista palkkahallinnosta. Henkilöstöasiantuntijan työ on konsultoivaa työtä palkkahallinnon parissa, se sisältää neuvontaa, opastusta ja ohjaamista mm. työehtosopimuksiin ja vuosilomalakiin liittyvissä palkka-asioissa. Tehtävän hoitaminen edellyttääkin työehtosopimusten ja työaikalakien ym. tuntemusta ja tietoteknisiä taitoja sekä kokemusta palkkahallinnon tehtävistä ja henkilöstöasioiden hoidon tuntemusta.

Päätösehdotus

Esittelijä

Kimmo Kainulainen, Kunnanjohtaja, kimmo.kainulainen@kangasniemi.fi

Kunnanhallitus myöntää täyttöluvan vakanssille 110004 henkilöstöasiantuntija 1.4.2024 alkaen. Toimen täyttö pyritään valmistelemaan kunnanhallituksen 11. maaliskuuta kokoukseen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Valmistelija

  • Sari Linturi-Sahlman, hallintojohtaja, sari.linturi-sahlman@kangasniemi.fi

Kuvaus

Henkilöstöasiantuntijan rekrytoinnin hakuaika päättyy 25.2.2024 klo 18:00. Kunnanhallitukselle esitellään kokouksessa tehtävää hakeneet.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Kimmo Kainulainen, Kunnanjohtaja, kimmo.kainulainen@kangasniemi.fi

Kunnanhallitus päättää henkilöstöasiantuntijan haastatteluryhmän sekä haun jatkotoimenpiteet.

Päätös

Henkilöstöasiantuntijan rekrytoinnin hakuaika päättyi 25.2.2024 klo 18:00. Tehtävään saatiin määräaikaan mennessä 6 hakemusta, joista kunnanhallitus kutsuu haastatteluun Pauliina Kosloff-Tyrväisen, Taija Purhosen ja Ville Vuorisen.

Haastatteluryhmään valittiin kunnanjohtaja, hallintojohtaja sekä kunnanhallituksen puheenjohtajat. Haastattelut pidetään viikolla 10, keskiviikkona 6.3. ja varapäivänä 7.3.

Kunnanhallitus valtuuttaa lisäksi haastatteluryhmän tarvittaessa jatkamaan henkilöstöasiantuntijan rekrytointia.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

- vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
- virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
- etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei voi tehdä kunnan vaikuttavan toimielimen päätöksistä (KuntaL § 26, KuntaL § 27 ja § 28).