Kunnanhallitus, kokous 11.3.2024

§ 77 Työllisyyspalveluiden työntekijöiden siirtyminen Mikkelin seudun työllisyysalueelle

KNGDno-2022-414

Valmistelija

  • Sari Linturi-Sahlman, hallintojohtaja, sari.linturi-sahlman@kangasniemi.fi

Kuvaus

Mikkelin seudun työvoimapalveluiden suunnitteluun liittyy ajankohtaisesti henkilöstösuunnittelu. Etelä-Savon TE-toimiston ja ELY-keskuksen YT-neuvotteluprosessit ovat meneillään. Samaan aikaan käydään sopijakunnissa vastaavat neuvottelut työllisyyspalveluita tuottavien henkilöiden siirtymisestä työllisyysalueelle. Lähtökohtaisesti tämä koskee henkilöitä, jotka tekevät työajastaan yli 50 % työllisyydenhoidon tehtäviä kunnassa. Työllisyysalueelle siirryttäessä on huomioitava, että tehtävä tulee olemaan 100 % työllisyysalueen virka, jolloin tehtävä kohdentuu työllisyysalueen määrittelemälle alueelle ja kohderyhmälle. Siirtyvää henkilöstöä kuullaan ja heidän osaamisensa kartoitetaan tehtävien kohdentamiseksi.

Mikkelin seudun työllisyysalueen vastuukuntasopimuksessa on sovittu, että ”Etelä-Savon TE-palveluista ja Etelä-Savon ELY-keskuksesta ja Sopijakunnista viranomaistehtävien suorittamista varten siirtyvä henkilöstö on Vastuukunnan palveluksessa. Vastuukunnan palveluksessa olevan henkilöstö ja muiden kuntien elinvoimahenkilöstö tekevät yhteistyötä.”

Valmistelun ohjausryhmän kokouksessa 15.2.2024 päätettiin, että kuntiin lähetetään pyyntö ilmoittaa mahdollisesti siirtyvästä henkilöstöstä (HTV). Ohessa Etelä-Savon TE-toimistolle ja ELY-keskukselle lähetetty tietopaketti YT-neuvottelujen tueksi. Mikäli tämän tietopaketin lisäksi halutaan muita tietoja, tulee kysymykset esittää Mikkelin kaupungille.

Mikkelin kaupunki pyytää ilmoittamaan siirtyvästä henkilöstöstä 15.3.2024 mennessä kaupungin kirjaamoon (kirjaamo@mikkeli.fi) ja samalla esittämään Mikkelin kaupungille mahdolliset lisäkysymykset. Mikkelin kaupunki vastaa kysymyksiin lähettäen vastaukset kaikkiin kuntiin 29.3.2024 mennessä.

Kuntakokeilusta, jossa Kangasniemen kunta on mukana, voi siirtyä henkilöstöä Mikkelin seudun työllisyysalueelle kaikista muista kunnista, paitsi Puumalasta ja Pertunmaalta. Siirtyminen on mahdollista peruuttaa siihen saakka, kunnes sopimukset/päätökset henkilöstön siirtymisestä ja vastaanottamisesta on tehty. Kangasniemen kunnassa YT-neuvottelut on käynnistetty 4.9.2023 ennen kunnanvaltuuston päätöstä liittyä Mikkelin seudun työllisyysalueeseen. Mikkelin seudun työllisyysalue aloittaa toimintansa 1.1.2025. Oletettavaa on, että YT-prosessi saadaan päätettyä viimeistään syksyllä 2024. Liitteinä on työllisyyspalveluiden kuntakokeilun mukaisia työtehtäviä tekevän vakituisen ja määräaikaisen henkilöstön kanssa käytyjen YT-neuvotteluiden pöytäkirjat (Julkisuuslaki (621/1999) § 24,​ GDPR) sekä Mikkelin kaupungin tuottama tukiaineisto YT-prosessiin.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Kimmo Kainulainen, Kunnanjohtaja, kimmo.kainulainen@kangasniemi.fi

Kunnanhallitus päättää, että se ilmoittaa Mikkelin kaupungille, että Kangasniemen kunnasta siirtyy Mikkelin seudun työllisyysalueen vastuukunnalle yksi henkilö.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Mikkelin kaupunki, työllisyyskoordinaattori, henkilöstöasiantuntija

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

- vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
- virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
- etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei voi tehdä kunnan vaikuttavan toimielimen päätöksistä (KuntaL § 26, KuntaL § 27 ja § 28).