Sivistys- ja hyvinvointilautakunta, kokous 19.1.2024

§ 6 Kunnallisen perhepäivähoidon kustannuskorvaukset 2024 Kangasniemellä

KNGDno-2024-34

Valmistelija

  • Eeva Blomberg, eeva.blomberg@kangasniemi.fi

Kuvaus

Omassa kodissaan työskentelevälle kunnalliselle perhepäivähoitajalle korvataan lapsen hoidosta aiheutuneet välittömät kustannukset Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen (2022-2025) perhepäivähoitajia koskevan liitteen 12-13§ (Perhepäivähoidon kustannuskorvaukset) mukaan vähintään Suomen kuntaliiton kulloinkin voimassa olevan perhepäivähoidon kustannuskorvauksia koskevan suosituksen mukaisesti.

Suomen Kuntaliitto suosittaa kunnallisen perhepäivähoidon kustannuskorvausten tarkistamista vuodelle 2024 Yleiskirjeen 21/2023 mukaisesti. Kuntaliitto on keskustellut asiasta Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n ja Julkisen alan unioni JAU ry:n kanssa.

Kustannuskorvausten tarkistamisessa käytetään kuluttajahintaindeksiä ja sen alaindeksiä 01 Elintarvikkeet ja alkoholittomat juomat. Vuoden 2024 hinnat korotetaan vuoden 2023 toteutuneen kuluttajahintaindeksin perusteella. Kuluttajahintaindeksi on Tilastokeskuksen julkaisema.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Osmo Polas, osmo.polas@kangasniemi.fi

Sivistys- ja hyvinvointilautakunta päättää, että Kangasniemen kunnallisessa perhepäivähoidossa käytetään Suomen kuntaliiton Yleiskirjeen 21/2023 suosituksen mukaisia perhepäivähoidon kustannuskorvauksia vuonna 2024.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

varhaiskasvatuksen johtaja, palkat