Kunnanhallitus, kokous 16.10.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 218 Suur-Savon Sähkö Oy osakekauppa ja lunastusmenettely / Toivakan kunta

KNGDno-2023-357

Valmistelija

  • Marja-Terttu Koivula, Talous- ja hankepäällikkö, marja-terttu.koivula@kangasniemi.fi

Kuvaus

Suur-Savon Sähkö Oy:n hallitus on saanut 18.9.2023 Toivakan kunnalta (y-tunnus 0177201-0) ilmoituksen, jonka mukaan Toivakan kunta on myynyt kolme (3) Suur-Savon Sähkö Oy:n osaketta yksityishenkilölle 11.9.2023. Kauppahinta on 18.100,00 euroa.

Ostajana olevaa yksityishenkilöä ei ole rekisteröity Suur-Savon Sähkö Oy:n osakasluetteloon. Ostaja on siten yhtiöjärjestyksen tarkoittama uusi osakkeenomistaja.

Suur-Savon Sähkö Oy:n yhtiöjärjestyksen mukaan Suur-Savon Sähkö Oy:n osakkaina olevilla kunnilla on oikeus lunastaa uudelle osakkeenomistajalle siirtyneet osakkeet. Osakkeiden lunastushinta on osakkeiden käypä hinta. Vastikkeellisessa saannossa käyväksi hinnaksi katsotaan osakkeen luovuttajan ja siirronsaajan sopima hinta, jollei näytetä, ettei tämä hinta ole käypä hinta.

Suur-Savon Sähkö Oy:n yhtiöjärjestyksen perusteella lunastusta haluavan osakkeenomistajan on esitettävä Suur-Savon Sähkö Oy:n hallitukselle kirjallinen lunastusvaatimus viimeistään 30.10.2023.  Lunastajan on tarjouduttava lunastamaan kaikki siirtyneet osakkeet.

Mikäli useampi kunta vaatii lunastusta, jaetaan osakkeet kuntien kesken siinä suhteessa kuin näillä on ennestään osakeluetteloon merkittyjä yhtiön osakkeita lunastusvaatimuksensa tekopäivänä. Jos osakkeiden jako mene tällöin tasan, määrää yhtiön hallitus arvalla sen kunnan, joka saa jaossa yli menevät osakkeet.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Kimmo Kainulainen, Kunnanjohtaja, kimmo.kainulainen@kangasniemi.fi

Kunnanhallitus päättää, että se ei tee lunastusvaatimusta osakkeista.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.