Kunnanhallitus, kokous 4.9.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 178 Sivistys- ja hyvinvointijohtajan virka

KNGDno-2023-298

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Sari Linturi-Sahlman, hallintojohtaja, sari.linturi-sahlman@kangasniemi.fi

Kuvaus

Sivistys- ja hyvinvointijohtaja Mika Huovinen on irtisanoutunut 21.7.2023 päivätyllä sähköpostilla Kangasniemen kunnan sivistys- ja hyvinvointijohtajan virasta 1.9.2023 alkaen siten, että virkasuhteen viimeinen päivä on 31.8.2023.

Kunnanjohtaja on hakenut 21.7.2023 täyttölupaa sivistys- ja hyvinvointitoimen toimialajohtajana toimivan sivistys-​ ja hyvinvointijohtajan viran vakituiseen täyttämiseen. Hallintojohtaja on tehnyt samana päivänä viranhaltijapäätöksen § 44 täyttöluvasta. Uuden toimialajohtajan rekrytointi on käynnistetty välittömästi siten, että päätösesitys pyritään valmistelemaan 4.9.2023 kunnanhallituksen kokoukseen ja virka pyritään täyttämään syksyn 2023 aikana.

Sivistys- ja hyvinvointijohtajan virka on ollut haettavana 21.07.2023 - 21.08.2023. Kooste hakijoista esitellään kokouksessa.

Päätösehdotus

Esittelijä

Kimmo Kainulainen, Kunnanjohtaja, kimmo.kainulainen@kangasniemi.fi

Kunnanhallitus käy läpi sivistys- ja hyvinvointijohtajan virkaa hakeneiden koosteen ja päättää rekrytoinnin jatkotoimista.

Kunnanjohtajan kokouksessa tekemä muutosehdotus:

Kunnanhallitus päättää haastatteluryhmän kokoonpanon, haastatteluajat ja haastatteluun kutsuttavat hakijat. Lisäksi kunnanhallitus valtuuttaa haastatteluryhmän tarvittaessa jatkamaan hakuaikaa.

 

Päätös

Kunnanhallitus nimeää haastatteluryhmään seuraavat jäsenet: Tapani Nykänen, Jaana Laukkarinen, Kimmo Kainulainen, Sari Linturi-Sahlman ja Mikko Hokkanen.

Haastattelut pyritään järjestämään 28.-29.8.2023.

Kunnanhallitus päätti tekemänsä kokonaisarvion perusteella kutsua haastatteluun seuraavat henkilöt: Ilkka Fritius, Major Laknerné Anna, Kristiina Penttinen, Osmo Polas ja Timo Toivonen.

Lisäksi kunnanhallitus päätti, että se valtuuttaa haastatteluryhmän tarvittaessa jatkamaan hakuaikaa haastattelujen jälkeen. Kunnanhallitus päätti, että tarvittaessa haastatteluryhmä voi teettää hakijoille soveltuvuusarvioinnin.

Valmistelija

  • Sari Linturi-Sahlman, hallintojohtaja, sari.linturi-sahlman@kangasniemi.fi

Kuvaus

21.8.2023 §:ssä 160 on päätösehdotuksestä jäänyt pois eron myöntäminen Mika Huoviselle, joten se käsitellään tässä pykälässä.

Kunnanhallituksen nimeämä haastatteluryhmä haastatteli maanantaina 28.8.2023 Ilkka Fritiuksen,​ ​Kristiina Penttisen,​ Osmo Polaksen ja Timo Toivosen. Major Laknerné Anna perui haastattelukutsun saatuaan hakemuksensa sähköpostitse. 

Virkaan asetettujen vaatimusten, eduksi katsottujen ominaisuuksien ja tehtyjen haastattelujen perusteella haastatteluryhmä päätyi yksimielisesti siihen, että se kutsuu kunnanhallituksen kokoukseen Osmo Polaksen koko kunnanhallituksen haastateltavaksi. Kokoukseen kutsutaan haastattelun ajaksi paikalle lisäksi sivistys- ja hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja. Polakselta on saatu vahvistus, että hän saapuu kunnanhallituksen kokouksen alkuun klo 15:00.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Kimmo Kainulainen, Kunnanjohtaja, kimmo.kainulainen@kangasniemi.fi

Kunnanhallitus päättää myöntää eron Mika Huoviselle sivistys- ja hyvinvointijohtajan virasta 31.8.2023 alkaen.

Kunnanhallitus haastattelee Osmo Polaksen.

Haastatteluryhmän päätösesitys annetaan kokouksessa haastattelun jälkeen.

Päätös

Marja-Leena Laitinen jääväsi itsensä tämän pykälän käsittelyn ajaksi (palvelussuhdejäävi) ja saapui kokoukseen vasta tämän pykälän käsittelyn jälkeen. Varajäsen Marjaana Sävilammi osallistui kokouksen alkuun ja poistui pykälän käsittelyn jälkeen kokouksesta. Sivistys- ja hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja Sisanna Pirttiaho osallistui kokouksen esittelyyn ja Osmo Polaksen haastatteluun ja poistui kokouksesta ennen päätöksentekoa klo 15:41.

Kunnanhallitus päätti myöntää eron Mika Huoviselle sivistys- ja hyvinvointijohtajan virasta 31.8.2023 alkaen.

Kunnanhallitus haastatteli kokouksen aluksi Osmo Polaksen.

Haastatteluryhmän kokouksessa tekemä päätösesitys:

Haastatteluryhmä esittää yksimielisesti, että kunnanhallitus valitsee sivistys- ja hyvinvointijohtajan virkaan Osmo Polaksen Jyväskylästä. Haastatteluryhmä arvioi hakuasiakirjojen ja haastattelujen perusteella muodostetun kokonaisharkinnan tuloksena, että Polas täyttää hakijoista parhaimmin viran hoitamisen edellyttämät kelpoisuusvaatimukset. Virassa on kuuden (6) kuukauden koeaika ja valitun on ennen viran vastaanottamista esitettävä hyväksytty lääkärintodistus terveydentilastaan.

Kunnanhallitus hyväksyi haastatteluryhmän päätöksen yksimielisesti.

Marjaana Sävilammi poistui kokouksesta klo 16:08.