Yhteistyöryhmä, kokous 27.9.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 40 Kiinteistö Oy Kangasniemen Kunnantalon lukituksen saneeraus ja kunnan kiinteistöjen sähkölukitus

KNGDno-2022-266

Valmistelija

  • Sari Linturi-Sahlman, hallintojohtaja, sari.linturi-sahlman@kangasniemi.fi

Kuvaus

Kunnan kiinteistöissä ja kunnantalolla on otettu käyttöön sähköinen lukitusjärjestelmä. Sähköisen lukitusjärjestelmän käyttö lisää turvallisuutta, nopeuttaa avaintenhallintaprosessia ja muuttaa palvelun taloudelliseksi ja tehokkaaksi. Käyttäjälle pystytään lataamaan samaan avaimeen useamman kiinteistön kulkuoikeus. Kulkuoikeuksia voidaan lisätä ja niitä voidaan rajoittaa tarpeen mukaisesti mm. palvelusuhteiden päättyessä. 

Avaimen käytöstä muodostuu logirekisteri, joka sijaitsee palveluntuottajan hallussa. Avaimen käyttötietoja voidaan tarkastaa erillisellä päätöksellä ja yhdistää kunnassa olevaan käyttäjärekisteriin. Kadonnut avain pystytään poistamaan käytöstä kokonaan. 

Kunnantalon osalta sähköinen avain ja lukitusjärjestelmä kuuluu Kiinteistö Oy Kangasniemen kunnantalon toimintaan. Se kuuluu myös työntekijöitä koskevana asiana käsitellä kunnallisessa yhteistoimintamenettelyssä.  

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Sari Linturi-Sahlman, hallintojohtaja, sari.linturi-sahlman@kangasniemi.fi

Yhteistyöryhmä merkitsee tiedokseen, että Kangasniemen kunnantalolla ja kunnan muissa kiinteistössä on sähköinen lukitusjärjestelmä. 

Päätös

Merkittiin tiedoksi.