Kunnanhallitus, kokous 20.6.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 155 Esitys sopimuksesta Kangasniemen kunnan ja STT-Rakennus Oy:n välillä

KNGDno-2022-261

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Sari Linturi-Sahlman, hallintojohtaja, sari.linturi-sahlman@kangasniemi.fi

Kuvaus

STT–Rakennus Oy on tehnyt yhteistoimintasopimuksen FH Invest Oy:n kanssa Asunto Oy Kangasniemen Otontorin 2258278–5 osakkeista osoitteessa Otto Mannisentie 4, 51200 Kangasniemi. STT-Rakennus Oy:n tavoitteena on rakentaa tontille 3-kerroksinen pienkerrostalo, jonka alustava huoneistomäärä olisi yhteensä 11 kappaletta. Hanke toteutetaan RS kohteena. Hanke on tarkoitus aloittaa syksyllä 2022 tai viimeistään keväällä 2023. STT-rakennus on lisäksi neuvotellut alustavasti hankkeen rahoituksen.

Hankkeen käyntiin saamiseksi STT-Rakennus Oy esittää, että Kangasniemen kunta sitoutuisi ostamaan rakennettavasta kiinteistöstä kaksi huoneistoa. Hankkeesta on käyty lähetekeskustelu kunnanhallituksen kokouksessa 16.5.2022 minkä perusteella rakennuttajalle on ilmoitettu, että kunta on valmis harkitsemaan yhden huoneiston ostamista: 2 h + keittiö + sauna, pinta-alaltaan 55 m2 ja myyntihinnaltaan 168.500,00 euroa. Kangasniemen kunta sitoutuisi samalla lunastamaan asuntoon liittyvän autopaikan hintaan 900,00 euroa. Omistus- ja hallintaoikeus siirtyisivät ostajalle siinä vaiheessa, kun kauppahinta on kokonaan maksettu. Kangasniemen kunnalla on oikeus lunastaa asunnon lainaosuus, joka rakennuttaja on alustavasti neuvotellut 60 %:n suuruiseksi kauppahinnasta.

STT-Rakennus on perustellut esityksessään hankkeen käynnistymisen positiivista viestiä moneltakin kannalta esim. keskustan ilme paranisi, keskustaan saataisiin uutta kerrostalotyyppistä asuntokantaa, hankkeella on työllistävä vaikutus kunnalle sekä hankkeen avulla kuntaan saadaan uusia asukkaita.

Päätösehdotus

Esittelijä

Kimmo Kainulainen, Kunnanjohtaja, kimmo.kainulainen@kangasniemi.fi

Kunnanhallitus päättää varata Asunto Oy Kangasniemen Otontorin 2-kerroksen huoneiston 2h+keittiö+sauna, pinta-alaltaan 55 m2, jonka velaton myyntihinta on 168.500,00 euroa sekä siihen liittyvän autopaikan myyntihintaan 900,00 euroa. Kunta lunastaa huoneiston, mikäli sitä ei ole myyty kuuden kuukauden aikana lopputarkastuksesta.

Vuoden 2022 talousarvion investoinneissa on määrärahavaraus kiinteän omaisuuden ostolle 200.000,00 euroa ja kunnanhallitus päättää siirtää tästä määrärahasta tarvittavan määrärahan aineettoman käyttöomaisuuden ostoon.

Päätös

Kunnanjohtajan kokouksessa tekemä muutosehdotus: Asia palautetaan uudelleenvalmisteluun paikallisen asuntomarkkinatilanteen selvittämiseksi.

Kunnanjohtajan kokouksessa tekemä muutettu päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Valmistelija

  • Sari Linturi-Sahlman, hallintojohtaja, sari.linturi-sahlman@kangasniemi.fi

Kuvaus

Kunnanhallitus päätti kokouksessaan 6.6.2022 § 137 palauttaa asian uudelleen valmisteluun Kangasniemen alueen asuntomarkkinatilanteen selvittämiseksi. Tilannetta on selvitetty ja se esitellään kokouksessa.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Kimmo Kainulainen, Kunnanjohtaja, kimmo.kainulainen@kangasniemi.fi

Kunnanhallitus päättää varata Asunto Oy Kangasniemen Otontorin 2-​kerroksen huoneiston 2h+keittiö+sauna,​ pinta-​alaltaan 55 m2,​ jonka velaton myyntihinta on 168.500,​00 euroa sekä siihen liittyvän autopaikan myyntihintaan 900,​00 euroa. Kunta lunastaa huoneiston,​ mikäli sitä ei ole myyty kuuden kuukauden aikana lopputarkastuksesta.

Vuoden 2022 talousarvion investoinneissa on määrärahavaraus kiinteän omaisuuden ostolle 200.000,​00 euroa ja kunnanhallitus päättää siirtää tästä määrärahasta tarvittavan määrärahan aineettoman käyttöomaisuuden ostoon.

Kunnanjohtajan kokouksessa tekemä tarkennus päätösesitykseen:

Kunnanhallitus päättää varata Asunto Oy Kangasniemen Otontorin 2-​kerroksen huoneiston 2h+keittiö+sauna,​ pinta-​alaltaan 55 m2,​ jonka velaton myyntihinta on 168.500,​00 euroa sekä siihen liittyvän autopaikan myyntihintaan 900,​00 euroa.

Vuoden 2022 talousarvion investoinneissa on määrärahavaraus kiinteän omaisuuden ostolle 200.000,​00 euroa ja kunnanhallitus päättää siirtää tästä määrärahasta tarvittavan määrärahan aineettoman käyttöomaisuuden ostoon.

Päätös

Kunnanjohtajan kokouksessa tekemä tarkennettu päätösesitys hyväksyttiin.

Tiedoksi

STT-Rakennus Oy

Muutoksenhaku

Kunnanhallituksen päätöksestä tehtävän oikaisuvaatimuksen ohje: 

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä:

  • se,​ johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen,​ velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen),​ sekä
  • kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Kangasniemen kunnan kirjaamoon viimeistään määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä. Oikaisuvaatimuksen voi toimittaa myös postitse tai sähköisesti. Postiin oikaisuvaatimusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa,​ että ne ehtivät perille ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon,​ jollei muuta näytetä,​ seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa katsotaan asianosaisen saaneen tiedon päätöksestä kolmantena päivänä viestin lähettämisestä,​ jollei muuta näytetä.

Kunnan jäsenen ja kuntalain (410/2015) 137 §:n 2 momentissa tarkoitetun kunnan katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä,​ kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa kunnan kotisivuilla.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä,​ itsenäisyyspäivä,​ vapunpäivä,​ joulu-​ tai juhannusaatto tai arkilauantai,​ saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään on

Kangasniemen kunnanhallitus
Otto Mannisen tie 2
51200  KANGASNIEMI

kirjaamo@kangasniemi.fi

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen,​ ja se on tekijän allekirjoitettava. Sähköistä asiakirjaa ei kuitenkaan tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä eikä asiakirjan alkuperäisyyttä tai eheyttä ole syytä epäillä.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

  • päätös,​ johon haetaan oikaisua,​
  • se,​ millaista oikaisua vaaditaan,​
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi,​ kotikunta,​ postiosoite ja puhelinnumero. Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä,​ yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Kangasniemen kunnan kirjaamosta tai päätöksen tehneeltä viranomaiselta.

Kangasniemen kunta
Otto Mannisen tie 2
51200 Kangasniemi
kirjaamo@kangasniemi.fi
Puh. 040 719 9370