Kunnanhallitus, kokous 5.2.2024

§ 45 Työllisyydenhoidon toimintasuunnitelma 2024

KNGDno-2022-414

Valmistelija

  • Helena Vartiainen

Kuvaus

TE24-uudistuksen johdosta kuntien työllisyyspalveluihin kohdistuu muutoksia vuoden 2025 alusta ja vuosi 2024 edellyttää valmistelua tulevaan lainsäädännön uudistukseen. Kangasniemen kunnan työllisyyspalveluissa on laadittu vuoden 2024 toimintasuunnitelma ja se tuodaan kunnanhallitukselle tiedoksi. Suunnitelma on liitteenä.

Tällä hetkellä kunnan työllisyyspalvelut antaa ohjausta ja valmennusta kangasniemeläisille työnhakijoille sekä tukee työnantajia sopivan työntekijän löytämisessä yrityksen tarpeisiin. Työllisyyspalveluissa koordinoidaan kunnan omaa palkkatukityöllistämistä. Kunta työllistää omiin työyksikköihinsä kangasniemeläisiä työnhakijoita, joiden työttömyys on pitkittynyt. Kangasniemen kunta on myös mukana Mikkelin seudun työllisyyden kuntakokeilussa. Työllisyyden kuntakokeilu auttaa työnhakijaa työllisyyteen ja työllisyyspalveluihin liittyvissä asioissa / viranomaistehtävissä TE-toimiston sijasta. Vuoden 2025 alusta viranomaistehtävät siirtyvät Mikkelin työllisyysalueelle ja on tärkeää, että paikallinen palvelutaso pysytään säilyttämään myös jatkossa. Kuntien rahoitusvastuu tulee kasvamaan TE24-uudistuksen myötä ja Kangasniemen osalta vuoden 2025 maksuosuuden ja valtionosuuksien erotus on yli satatuhatta euroa.

 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Kimmo Kainulainen, Kunnanjohtaja, kimmo.kainulainen@kangasniemi.fi

Kunnanhalitus merkitsee tiedoksi työllisyyspalveluiden vuoden 2024 toimintasuunnitelman.

Päätös

Merkittiin tiedoksi.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

- vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
- virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
- etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei voi tehdä kunnan vaikuttavan toimielimen päätöksistä (KuntaL § 26, KuntaL § 27 ja § 28).