Kunnanhallitus, kokous 29.1.2024

§ 31 Maksullisen lomittaja-avun korvaus vuodelta 2023

KNGDno-2024-56

Valmistelija

  • Sari Linturi-Sahlman, hallintojohtaja, sari.linturi-sahlman@kangasniemi.fi

Kuvaus

Kunta maksaa toteutuneesta maksullisesta maatalouslomituksesta korvausta vuosittain max 60 h jokaiselle tilan vuosilomaan oikeutetulle maatalousyrittäjälle. Kangasniemen kunnan maksama maksullisen maatalouslomituksen tuntikorvaus on 6 € / lomitustunti. Vuodelta 2022 tukea haki yhteensä 12 hakijaa ja korvausten yhteismäärä oli yhteensä 3157,44 euroa.

Kunnanvaltuusto on kokouksessaan 11.12.2023 hyväksynyt Elinkeinoelämän tukemisperiaatteet, joissa on käsitelty lomitustuen maksua: "Kangasniemen kunta on maksanut toteutuneesta maksullisesta maatalouslomituksesta korvausta vuosittain max 60 h jokaiselle tilan vuosilomaan oikeutetulle maatalousyrittäjälle. Päätökset lomittaja-avun korvauksista on tehnyt vuosittain kunnanhallitus."

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Kimmo Kainulainen, Kunnanjohtaja, kimmo.kainulainen@kangasniemi.fi

Kunnanhallitus päättää,​ että kunta maksaa lomitustukea vuodelta 2023 hakemusten perusteella. Hakemukset tulee toimittaa kuntaan 29.2.2024 mennessä. Tuki on haettavissa kunnan kotisivuilta sähköisellä lomakkeella. Tukea maksetaan vuodelta 2023.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

kotisivujen uutisiin / ajankohtaiset asiat, ilmoitus kunnallislehti

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

- vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
- virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
- etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei voi tehdä kunnan vaikuttavan toimielimen päätöksistä (KuntaL § 26, KuntaL § 27 ja § 28).