Kunnanhallitus, kokous 15.1.2024

§ 11 Tilintarkastusyhteisön valinta, Sateenkaaren koulun kuntayhtymä

KNGDno-2021-610

Valmistelija

  • Sari Linturi-Sahlman, hallintojohtaja, sari.linturi-sahlman@kangasniemi.fi

Kuvaus

Sateenkaaren koulun kuntayhtymän tarkastuslautakunta on pitänyt kokouksensa 19.12.2023. Tilintarkastusyhteisön valinta etenee jäsenkuntien valtuustoihin päätettäväksi (Perussopimus 2. luku, 5 §, 4. kohta).

Sateenkaarenkoulun kuntayhtymän tarkastuslautakunta esittää jäsenkuntien valtuustoille, että tilintarkastusyhteisöksi vuosille 2024-2025 (+1 optiovuosi) valitaan Mikkelin tilintarkastus Oy.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Kimmo Kainulainen, Kunnanjohtaja, kimmo.kainulainen@kangasniemi.fi

Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että valtuusto valitsee osaltaan Sateenkaarenkoulun kuntayhtymän tilintarkastusyhteisöksi vuosille 2024-2025 (+1 optiovuosi) Mikkelin tilintarkastus Oy:n.

Päätös

Marja-Leena Laitinen jääväsi itsensä tämän pykälän käsittelyn ajaksi ja poistui kokouksesta yhteisöjääviyden perusteella.

Henkilö on esteellinen hallintolain 28.1 § 5 kohdassa tarkoitetun yhteisöjäävin perusteella, mikäli hän tai hänen hallintolain 28.2 §:n 1 kohdassa tarkoitettu ns. perhepiiriin kuuluva läheisensä on hallituksen, hallintoneuvoston tai niihin rinnastettavan toimielimen jäsenenä taikka toimitusjohtajana tai sitä vastaavassa asemassa sellaisessa yhteisössä, säätiössä, valtion liikelaitoksessa tai laitoksessa, joka on asianosainen tai jolle on odotettavissa asian ratkaisusta erityistä hyötyä tai vahinkoa.

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Esteellisyys

  • Marja-Leena Laitinen

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

- vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
- virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
- etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei voi tehdä kunnan vaikuttavan toimielimen päätöksistä (KuntaL § 26, KuntaL § 27 ja § 28).