Kunnanhallitus, kokous 20.11.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 252 Elinkeinoelämän tukemisperiaatteet 2023

KNGDno-2015-976

Valmistelija

  • Kimmo Kainulainen, Kunnanjohtaja, kimmo.kainulainen@kangasniemi.fi

Kuvaus

Kangasniemen kunnan voimassa olevat elinkeinoelämän tukemisperiaatteet on hyväksytty 28.8.2017 kunnanhallituksessa (§ 251) ja 4.9.2017 kunnanvaltuustossa (§ 59). Ohjeistus on osin vanhentunut, ja siksi elinkeinoelämän tukemisperiaatteita on syytä päivittää.

Uudistetut elinkeinoelämän tukiperiaatteet on kirjattu pykälän liitteeseen, ja niissä on huomioitu mm. EU:n kilpailu- ja sisämarkkinasääntelyn lähtökohdat sekä kuntalain asettamat rajoitukset. Niiden johdosta esimerkiksi suorien yritystukien myöntämisen osalta kuntien elinkeinopoliittinen liikkumavara on varsin rajallinen. Tämän vuoksi elinkeinoelämän tukemisperiaatteissa korostuvat yritysten yleisten toimintaedellytysten ja toimintaympäristöjen kehittäminen sekä yritysneuvonnan koordinointi.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Kimmo Kainulainen, Kunnanjohtaja, kimmo.kainulainen@kangasniemi.fi
  • Marja-Terttu Koivula, Talous- ja hankepäällikkö, marja-terttu.koivula@kangasniemi.fi

Kunnanhallitus hyväksyy liitteenä olevat elinkeinoelämän tukemisperiaatteet ja esittää edelleen valtuustolle, että se hyväksyy päivitetyt tukemisperiaatteet.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

- vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
- virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
- etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei voi tehdä kunnan vaikuttavan toimielimen päätöksistä (KuntaL § 26, KuntaL § 27 ja § 28).