Kunnanhallitus, kokous 20.11.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 253 Vanhus- ja vammaisneuvoston aloite kuntopolun rakentamiseksi Puolakan rinteen alueelle

KNGDno-2023-259

Valmistelija

  • Sari Kuusjärvi, sari.kuusjarvi@kangasniemi.fi
  • Marja-Terttu Koivula, Talous- ja hankepäällikkö, marja-terttu.koivula@kangasniemi.fi

Kuvaus

Vanhus- ja vammaisneuvosto on kokouksessaan 25.8.2023 § 15 käsitellyt Puolakan rinteellellä pienen kuntopolun tarpeellisuutta. Vanhus- ja vammaisneuvosto päätti keskustelun jälkeen viedä aloitetta eteenpäin kunnahallituksen käsittelyyn. Neuvosto piti aloitetta tärkeänä.

Vanhus- ja vammaisneuvosto kävi vierailulla Annintuvassa ja Oton tuvassa 12.5.2023 kokouksensa yhteydessä. Yksikön johtaja Hertta Tuukkanen esitteli Eloisan toimintaa tiloissa. Vierailulla nousi esille asukkaiden ja omaisten esittämä toive, että Annin ja Oton tuvan läheisyydessä olevaan metsäalueeseen rakennettaisiin pieni virkistys / kuntopolku, johon pääsisi pyörätuolilla ja rollaattorilla. Tuolloin asiasta nousseen keskustelun myötä vanhus- ja vammaisneuvosto päätti, että asiasta valmistellaan seuraavaan kokoukseen esitys, jonka pohjalta neuvosto päättää viekö aloitetta eteenpäin kunnahallitukselle. 

Keskusteluissa ja asian valmistelussa on tullut esille, että alueella olevat muut polut ja maasto ovat haasteellisia apuvälineillä kulkemiseen. 

  • Uudelle kuntopolulle sopivin alue olisi Otto Mannisen tien toisella puolella vastapäätä Attendon omistamaa asumispalvelukiinteistöä, tämä edellyttäisi myös suojatien siirtoa. Näin tien ylityksellä ja pääsisi esteettömästi kuntopolulle. 
  • Kyseinen metsäalue ei ole kunnan omistuksessa vaan omistus on yksityisellä, joten kunta joutusi käymään neuvottelut asiasta
  • Virkistys / kuntolenkki ei olisi tarkoitus olla mahtipontinen ja suuri, vaan pieni pisto metsään, jossa olisi esim. kivituhkalla päällystetty ja tasattu polku, pari penkkiä ja päässä levähdysalue. Jos polku olisi mahdollista toteuttaa lenkkinä, niin se olisi parempi.
  • Kuntopolkua voisi hyödyntää kaikki alueella asuvat  

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Kimmo Kainulainen, Kunnanjohtaja, kimmo.kainulainen@kangasniemi.fi

Kunnanhallitus merkitsee vanhus- ja vammaisneuvoston aloitteen tiedokseen ja siirtää asian teknisen toimen valmisteltavaksi. 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Tekninen toimi, vanhus- ja vammaisneuvston puheenjohtaja Harri Aalto, Annin tupa ja Oton tupa toimintayksikkö, 

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

- vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
- virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
- etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei voi tehdä kunnan vaikuttavan toimielimen päätöksistä (KuntaL § 26, KuntaL § 27 ja § 28).