Kunnanhallitus, kokous 4.12.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 272 Vastaselityspyyntö

KNGDno-2021-610

Valmistelija

  • Marja-Terttu Koivula, Talous- ja hankepäällikkö, marja-terttu.koivula@kangasniemi.fi

Kuvaus

Hallinto-oikeudessa on vireillä Varkauden kaupungin valitus Vaalijalan kuntayhtymän yhtymäkokouksen päätöksestä 14.12.2022 § 38.

Vaalijalan kuntayhtymä on sosiaali- ja terveydenhuoltoa ja pelastustoimea koskevan uudistuksen toimeenpanosta ja sitä koskevan lainsäädännön voimaanpanosta annetun lain 20 §:n 1 momentin nojalla lakannut 1.1.2023 lukien ja siirtynyt osaksi Etelä-Savon ja Pohjois-Savon hyvinvointialueita.

Hallinto-oikeus on pyytänyt Etelä-Savon ja Pohjois-Savon hyvinvointialueilta lausunnot kyseisen valituksen johdosta ja Varkauden kaupunki on antanut lausuntojen johdosta vastineen.

Hallinto-oikeus varaa Kangasniemen kunnalle, samoin kuin muillekin Vaalijalan kuntayhtymän jäsenkunnille, tilaisuuden vastaselityksen antamiseen valituksen, hyvinvointialueiden lausuntojen ja Varkauden kaupungin vastineen johdosta. Vastaselitys on annettava hallinto-oikeudelle viimeistään 12.12.2023.

Vastaselitys on tarkoitus tehdä kuntayhteistyönä minkä vuoksi kunta hakee vastaselityspyynnön toimittamiseen lisäaikaa 12.1.2024 asti. 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Kimmo Kainulainen, Kunnanjohtaja, kimmo.kainulainen@kangasniemi.fi

Kunnanhallitus merkitsee asian tiedoksi. 

Päätös

Tommi Vehmala jääväsi itsensä tämän pykälän käsittelyn ajaksi  ja poistui kokouksesta yhteisöjääviyden perusteella.  Vehmala palasi kokoukseen asian käsittelyn jälkeen.  Henkilö on esteellinen hallintolain 28.1 § 5 kohdassa tarkoitetun yhteisöjäävin perusteella, mikäli hän tai hänen hallintolain 28.2 §:n 1 kohdassa tarkoitettu ns. perhepiiriin kuuluva  läheisensä on hallituksen, hallintoneuvoston tai niihin rinnastettavan toimielimen jäsenenä taikka toimitusjohtajana tai sitä vastaavassa asemassa sellaisessa yhteisössä, säätiössä, valtion liikelaitoksessa tai laitoksessa, joka on asianosainen tai jolle on odotettavissa asian ratkaisusta erityistä hyötyä tai vahinkoa.

Merkittiin tiedoksi.

 

Esteellisyys

  • Tommi Vehmala.