Kangasniemen vanhus- ja vammaisneuvosto, kokous 25.8.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 17 Ilmoitusasiat

Kuvaus

Onnikka kilpailutuksen tilanne tiedoksi vanhus ja vammaisneuvostolle.

 

Puolakan rinteen nimikylttiasia tiedoksi vanhus- ja vammaisneuvostolle.

 

 

Päätösehdotus

Vanhus- ja vammaisneuvosto merkitsee esitetyt asiat tiedokseen. 

Päätös

Merkittiin Onnika-asian tilanne tiedoksi.

Päätettiin laittaa kirjallinen selvityspyyntö tekniselle lautakunnalle opastekylttien tilanteesta, kysely voidaan laittaa myös kunnanhallitukslle tiedoksi. 

Kuttuurikasvatussuunnitelmassa on huomioitu vammaiset ja erityislapset, vanhus- ja vammaisneuvosto on tyytyväinen erityisryhmien huomioimisesta tässä asiassa. 

Neuvosto keskusteli aikaisemmista aloitteistaan mm. kevyenliikenteen väylän kunnostamisesta välillä Kirkonkylä - Puolakan rinne.  Uusitaan aloitteet Ely-keskukselle ja tiedustellaan kunnahallitukselta missä vaiheessa aloitteen käsittely on. 

Pöytäkirjaan mekitään tiedoksi edellisen aloitteen käsittely Kunnanvaltuustossa 29.5.2023  §28: 

Vuonna 2022 tehtiin 2 valtuustoaloitetta

  1. 31.1.2022 Vanhus-​ ja vammaisneuvoston puheenjohtaja Harri Aalto: Otto Mannisen tien kevyenliikenteen väylän korjaaminen ja väylää reunustavien mäntyjen ja muiden puiden suojelu
     
  2. 29.8.2022 Vanhus-​ ja vammaisneuvoston puheenjohtaja Harri Aalto: Otto Mannisen tien kevyenliikenteen väylän korjaaminen välillä kirkonkylä -​ Puolakanrinne.​​​​

Valtuustoaloitteiden osalta on tehty seuraavat toimenpiteet:

  1. Kunnanvaltuusto on kokouksessaan 21.03.2022,​ § 16 käsitellyt aloite 1 liittyvän asian: "Kunnanhallitus esittää valtuustolle,​​ että Kangasniemen kunta suosittaa Suur-​​Savon Sähkö Oy:lle,​​ että se hakisi sijoitusluvan kaukolämpöputken rakentamiselle kevyenliikenteenväylän alle. Kunta ei kuitenkaan osallistu tästä syntyvien kustannusten maksamiseen. Muutoin vanhus-​​ ja vammaisneuvoston tekemä aloite ei anna aihetta toimenpiteisiin kunnan osalta. Päätös: Päätösehdotus hyväksyttiin."
     
  2. Tekninen lautakunta,​ § 57,​11.10.2022 päättää,​​ että aloite osoitetaan uudelleen Pohjois-​​Savon ELY-​​ keskukselle,​​ ja toivotaan Pohjois-​​Savon ELY-​​keskuksen ottavan tarvittavat kevyenliikenteenväylän korjaukset työnalle pikaisesti. Päätös Tekninen lautakunta päätti hyväksyä esityksen lisäyksellä,​​ että nykyisellään kevytväylä on vaarallinen jalankulkijoille johtuen väylän epätasaistuuksista ja kaltevuuksista,​​ jotka Kangasniemi Ote pöytäkirjasta 16/2022 2 (3) Kunnanhallitus 17.10.2022 estävät myös laadukkaan talvikunnossapidon. Lisäksi lautakunta haluaa kiinnittää huomiota puutteelliseen talvikunnossapitoon. Kunnanhallitus,​ § 234,​ 17.10.2022 on merkinnyt Teknisen lautakunnan päätöksen tiedokseen.