Kunnanhallitus, kokous 6.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 27 Sähköenergian hankinta, sähkömeklarin valinta

KNGDno-2023-38

Valmistelija

  • Mikko Korhonen, tekninen johtaja, mikko.korhonen@kangasniemi.fi

Kuvaus

Kangasniemen kunta on käyttänyt sähköenergian toimittajana Lumme Energia Oy:tä. Sähkötuotteena on ollut kuntasähkö. Sähkön hinnan nopean kallistumisen vuoksi kunta on alkanut kartoittamaan kunnalle edullisempaa vaihtoehtoa sähköenergian hankintaan.

Kunta on pyytänyt tarjouksen Veni Energia Oy:ltä Kangasniemen kunnan sähköenergian marginaalin kilpailuttamiseen hankintalain mukaisesti. Tarjouspyyntö on sisältänyt salkunhallintapalvelun. 

Saatu palvelutarjous on hinnaltaan 2€/MWh/vuosi. Kunnan omalla vuoden 2022 mukaisella sähkönkulutuksella (n. 4100 MWh/vuosi) vuosihinnaksi palvelusta tulee 8200 €. Kuntakonserniin kuuluvat yhtiöt voivat halutessaan liittyä samaan sopimukseen. 

Tarjouksen mukaan sopimus on voimassa määräaikaisena 12 kuukautta, jonka jälkeen sopimus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana 3 kuukauden irtisanomisajalla.

Konsulttipalvelun hankinta Veni Energialta on hankintalain tulkinnan mukaan pienhankinta. Veni Energian tarjoama palvelumalli on laajasti käytössä Suomen kunnilla. Palvelumallia ja palvelun tarjoajia on selvitetty mm. Keino Akatemian asiantuntijalta. Tehtyjen selvitysten perusteella ratkaisuna esitetään, että kunta sitoutuu Veni Energian kanssa 12 kuukauden määräaikaiseen sopimukseen. Hankinnalla tavoitellaan merkittäviä säästöä sähkökustannuksissa joten palveluhankinta tehdään suorahankintana välittömästi tavoitteena välttää merkittävät talousarvion ylitykset. 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Kimmo Kainulainen, Kunnanjohtaja, kimmo.kainulainen@kangasniemi.fi

Kunnanhallitus päättää hyväksyä Veni Energia Oy:n tekemän tarjouksen hinnaltaan 2 €/MWh/vuosi (alv 0%) ja valitsee Veni Energia Oy:n Kangasniemen kunnan sähköenergian marginaalin kilpailuttajaksi ja salkunhoitajaksi. 

Päätös

Tekninen johtaja Mikko Korhonen toimi asiantuntija asian esittelyn ajan.

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Veni Energia Oy, tekninen johtaja