§ 9 Kameravalvonnan lisääminen kunnan julkiseen tilaan / Hiihtomajan valvonta

Lataa 

KNGDno-2021-711

Päätöspäivämäärä

19.4.2024

Päätöksen tekijä

Kunnaninsinööri

Päätöksen peruste

Kameravalvonnan käyttöönottoa perustellaan sillä, että Hiihtomaja sijaitsee syrjässä. Se on yleinen tila, jossa on kunnan omaisuutta. Valvonta ennalta ehkäisee ja turvaa kunnan yleisessä tilassa olevan omaisuuden myös mahdollisen ilkivallan varalta. Kunnan omaisuuden turvaaminen / riskienkartoitus, rekisteröityjen oikeuturvan toteutumien  / GDPR. Liitteenä tietouojaseloste.

Kuvaus

Kangasniemen kunnan Hiihtomaja on yleisökäytössä ja toukokuun aikana mahdollisesti alakoulun opetustilana. Tilan lisääntyneen käytön myötä tilassa säilytetään myös opetuskäytössä olevaa digi- ja muuta laitteistoa, mikä edellyttää kameravalvonnan käyttöönottoa.

Kameraavalvonta toteutetaan kunnan muusta valvontajärjestelmästä erillään olevalla valvontasovelluksella, jossa pystytään suorittamaan etävalvontaa. Valvonta tiedot ja tallenteet modostuvat järjestelmään siten, että vanhin tieto ylikirjautuu uusilla tiedoilla.  

Kameravalvonnassa noudatetaan kunnan yleisiä kameravalvonnan ohjeitatehtävään määrättyjen henkilöiden toimesta.  Valvonnasta suoritetaan loki-kirjanpitoa, tallenteita ei tarkasella ilman asianmukaista tarvetta ja kaikissa asioissa noudatetaan tietosuoja ja tietoturvaohjeita, huomioiden, että tallentuneet tiedot ovat aina erityisiä henkilötietoja ja niitä tarkastellaan vai perustelluista syistä. Kameravalvonnan rekisterinpitäjä on kunnanhallitus. Kameravalvonnasta tiedotetaan kunnan henkilökunnalle, tilojen käyttäjille ja oppilaiden vanhemmille. 

 

Päätös

Päätän, että Kangasniemen kunnan omistamalla Hiihtomajalla otetaan siätiloissa käyttöön kameravalvonta, joka toteutetaan omalla erillisella etäluettavalla sovelluksella. Kameravalvontaa toteutetaan muutoin kuten on ohjeistettu. Tämän päätöksen liitteenä on tietosuojaseloste, josta selviää kameravalvonnan tarkemmat perusteet ja käyttö.  

Allekirjoitus

Kalle Manninen, kunnaninsinööri

Organisaatiotieto

Kangasniemi