Rakennuslupajaosto, kokous 7.2.2024

§ 8 Kangasniemen kunnan rakennusjärjestyksen uudistaminen

KNGDno-2024-46

Valmistelija

  • Rauno Kuokkanen, rauno.kuokkanen@kangasniemi.fi

Kuvaus

Kangasniemen kunnan nykyinen rakennusjärjestys koskee koko kunnan aluetta ja se on tullut voimaan 12.1.2018.

Rakentamislaki (RakL) tulee voimaan 1.1.2025. Koska rakennusjärjestyksen määräykset eivät saa olla ristiriidassa lainsäädännön kanssa, on selkeämpää, että uudistettu rakennusjärjestys tulee voimaan samanaikaisesti rakentamislain kanssa.
Siirtymäsäännöksen mukaisesti rakennusjärjestys on muutettava rakentamislain mukaiseksi viimeistään 1.1.2027 (RakL 28 §).
Kangasniemen kunnan tavoitteena on saada uudistettu rakennusjärjestys voimaan 1.1.2025.

Rakennusjärjestyksen uudistamisessa huomioidaan rakentamislain tuomat muutokset lupamenettelyihin.

Pöytäkirjan liitteenä on rakennusvalvonnan valmistelema rakennusjärjestyksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS), jossa on kuvattu rakennusjärjestyksen päivitysprosessi.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Rauno Kuokkanen, rauno.kuokkanen@kangasniemi.fi

Kangasniemen rakennuslupajaosto esittää liitteenä olevan rakennusjärjestyksen uudistamisen osallistumis- ja arviointisuunnitelman (OAS) kunnanhallitukselle hyväksyttäväksi sekä esittää, että kunnanhallitus päättää:

- rakennusvalvonnan pyytämään siitä lausunnot Etelä-Savon pelastuslaitokselta, Etelä-Savon maakuntaliitolta, Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselta, Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselta, Mikkelin seudun ympäristöpalveluilta, Väylävirasto ja Riihisaari-Savonlinna museolta sekä rajanaapurikunnilta.
- rakennusvalvonnan tiedottamaan kuulutuksella rakennusjärjestyksen uudistamisen osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta (OAS) Kangasniemen kunnallislehdessä, kunnan ilmoitustaululla ja verkkosivuilla.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.
________