§ 15 Koulunkäynninohjaajien/-avustajien tehtävänkuvien ja palkkauksen tarkistaminen

Lataa 

KNGDno-2023-548

Päätöspäivämäärä

27.2.2024

Päätöksen tekijä

Hallintojohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosääntö § 27

Kuvaus

Sivistys- ja hyvinvointijohtaja on päätöksellään 30.11.2023 § 7 tehnyt linjauksen Kangasniemen kunnan perusopetuksen ohjaajien osalta, sillä kunnassa ei ole tehty linjausta siitä,​ milloin henkilö palkataan koulunkäynninohjaajaksi tai koulunkäynninavustajaksi. Asiasta on käyty paikallinen neuvottelu 10.11.2023.

Sivistys- ja hyvinvointijohtaja on päättänyt,​ että

1. Koulunkäynninohjaajaksi palkataan aina kun henkilö tehtävässään ohjaa ja avustaa oppilasta,​ auttaa siirtymisissä,​ ohjaa yleisesti koulun päivittäisissä tilanteissa tai suorittaa oppilaan hoitoon liittyviä tehtäviä. Mikäli tehtävään liittyy vain koulutyön valmisteluun liittyviä avustavia tehtäviä,​ voidaan tehtävään palkata nimikkeellä koulunkäynninavustaja.

2. Kaikkien tällä hetkellä töissä olevien koulunkäynninavustajien tehtävänkuvat tarkastetaan ja mikäli tehtäviin kuuluu edellä mainittuja opiskelijan ohjaamiseen tai tukeen liittyviä tehtäviä,​ muutetaan tehtävännimike koulunkäynninohjaajaksi. Tarkastelun perusteella myös hinnoittelutunnukset muutetaan ja palkat tarkistetaan tämän syksyn osalta uuden palkkahinnoittelun mukaisiksi.

Henkilöstöasiantuntija on tehnyt selvityksen asiasta ja Meitaan on jo ilmoitettu ja siellä korjattu tehtävänimikkeet. Tarkastelu on tehty lukuvuoden 2022-2023 sekä nyt käynnissä olevan lukuvuoden 2023-2024 osalta. Tarkasteluaineisto on liitteissä (salassapidettävä, GDPR) ja henkilöstöasiantuntija toimittaa Meitaan vielä yksityiskohteisemmat ohjeet tietojen oikaisemiseksi.

Päätös

Päätän, että sivistys- ja hyvinvointijohtajan tekemän päätöksen ja siihen tehtyjen tarkennusten mukaisesti koulunkäynninohjaajien/-​avustajien tehtävänkuvien ja palkkauksen tarkastaminen toteutetaan liitteiden mukaisesti lukuvuosille 2022-2023 ja 2023-2024.

Allekirjoitus

Sari Linturi-Sahlman, hallintojohtaja

Organisaatiotieto

Kangasniemi