§ 16 Koulunkäynninohjaajan tehtävän täyttäminen määräaikaisesti

KNGDno-2023-398

Päätöspäivämäärä

21.12.2023

Päätöksen tekijä

Sivistys- ja hyvinvointijohtaja

Päätöksen peruste

Kangasniemen kunnan hallintosääntö

Kuvaus

Työntekijän irtisanoutumisen myötä avoimeksi jäänyt Vuojalahden koulun koulunkäynninohjaajan tehtävä (vakanssinro 120104) on ollut haettavana.

Valmistelija rehtori Joni Kääriäinen.

Kangasniemen kunta haki koulunkäynnin ohjaajaa vakituiseen työsuhteeseen 1.1.2024 alkaen, ensisijaisena sijoituspaikkana Vuojalahden koulu. 

Tehtävään valittavalta edellytimme hyvää kasvatusyhteistyön, kasvun tukemisen ja oppilaiden kohtaamisen taitoja. Lisäksi edellytimme hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja, sekä itseohjautuvaa ja kehittävää työotetta. Määräajassa tuli yhteensä 3 hakemusta. Kahdella henkilöllä ei ollut pätevyyttä tehtävään. Haastatteluun kutsuttiin hakemusten perusteella yhteensä 2 hakijaa: Tanja Romo ja Susanne Honkamaa. Heillä katsottiin olevan parhaat edellytykset hoitaa asianomaista tehtävää koulutuksen, kokemuksen ja sekä hakuasiakirjojen perusteella arvioidun muun tehtävään soveltuvuuden perusteella.   Valintaperusteena tehtävään olivat perustuslain 125 §:n mukaisesti kyky, taito ja koeteltu kansalaiskunto, joiden perusteella hakijoita verrattiin keskenään. Ansioita verrattiin kokonaisuutena. Koulutuksen, kokemuksen ja haastattelun perusteella. Tähän kokonaisuuteen viitaten haastatteluryhmä ehdottaa Tanja Romoa valittavaksi koulunkäynnin ohjaajaksi.

Koska Kangasniemen kunnan hallintosäännön §38 mukaan sivistys- ja hyvinvointilautakunta päättää kuntaa vakituisesti otettavat, esitetty henkilö otetaan hoitamaan määräaikaiset kyseistä tehtävää. Sivistys- ja hyvinvointilautakunta päättää tehtävään valittavan henkilön 19.1.2024 kokouksessa.  

 

Päätös

Valitsen Tanja Romon hoitamaan Vuojalahden koulun koulunkäynninohjaajan tehtävää (vakanssinro 120104) väliaikaisesti 8.1.2024 alkaen siihen saakka kunnes sivistys- ja hyvinvointilautakunta on valinnut tehtävän vakinaisen työntekijän ja valintapäätös on lainvoimainen. 

Allekirjoitus

Osmo Polas, sivistys- ja hyvinvointijohtaja

Organisaatiotieto

Kangasniemi