Yhteistyöryhmä, kokous 5.9.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 38 Paikallinen sopimus / valmistava opetus

KNGDno-2018-226

Valmistelija

  • Sari Linturi-Sahlman, hallintojohtaja, sari.linturi-sahlman@kangasniemi.fi

Kuvaus

Paikallinen sopimus valmistavan opettajan palkasta ajalle 1.8.2023–31.7.2024

Ukrainalaispakolaisten saapuminen Kangasniemelle on luonut tarpeen perustaa valmistavan opetuksen ryhmä paikkakunnalle. Ryhmä on perustettu jo aiemmin lukuvuodelle 22-23.

Valmistavaan opetukseen ei ole valtakunnallisia pätevyysvaatimuksia eikä palvelussuhteen ehtoja. Yleensä opetusta antaa luokanopettaja, mutta usein myös aineenopettaja (S2) tai erityisopettaja. Näillä kaikilla on eri palkkaus ja opetusvelvollisuus OVTES:ssa. Hakijaa rekrytoitaessa pitäisi olla selvillä, mitä opettajan pätevyyttä haetaan (esim. luokanopettaja) ja palvelussuhteen ehdot määräytyvät sen mukaan. Valmistava opetus rahoitetaan valtionosuudella.

Valmistavan opetuksen opettajan palkaksi määriteltäisiin edelleen OVTES:n hinnoittelutunnus 40307044 ja opetusvelvollisuudeksi erityisluokanopettajan opetusvelvollisuus 22 tuntia. TVA-lisiä ei erikseen makseta.

Sovitun hinnoittelutunnuksen mukainen palkka maksetaan perusopetuksen opettajan kelpoisuusehdot täyttävälle viranhaltijalle. Mikäli tehtävää hoitaa viranhaltija, jolla ei ole perusopetuksen opettajan kelpoisuutta, määräytyy palkka muun tutkinnon hinnoittelukohdan mukaisesti.

Sopimus valmistavan opetuksen opettajan palkkauksesta solmitaan lukuvuodeksi 2023-2024 eikä sopimuksella ole tarkoitus ohjata tulevia palkkaratkaisuja.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Sari Linturi-Sahlman, hallintojohtaja, sari.linturi-sahlman@kangasniemi.fi

YTR hyväksyy paikallisen sopimuksen valmistavan opettajan palkasta ajalle 1.8.2023–31.7.2024.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Etelä-Savon Jyty ry:n pääluottamusmies pyytää merkitsemään pöytäkirjaan toivomuksen, että kunnanhallitus keskustelee asiasta ja pyytää johtoryhmää laatimaan selkeän prosessin siihen, mitkä ovat seuraamukset silloin kun viranhaltijatasolla tapahtuu toistuvia virheitä / haittaa aiheuttavia toimenpiteitä, jotka aiheuttavat kunnalle taloudellisia menetyksiä tai ylimääräistä työtä. 

Tiedoksi

alakoulujen rehtori, palkanlaskenta