Kangasniemen vanhus- ja vammaisneuvosto, kokous 25.8.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 15 Aloite Puolakan rinteen alueelle virkistys/ kuntopolku läheiseen metsikköön

KNGDno-2023-259

Valmistelija

  • Sari Kuusjärvi, sari.kuusjarvi@kangasniemi.fi

Kuvaus

Vanhus- ja vammaisneuvosto kävi vierailulla Annintuvassa ja Oton tuvassa 12.5.2023 kokouksensa yhteydessä. Yksikön johtaja Hertta Tuukkanen esitteli Eloisan toimintaa tiloissa. Vierailulla nousi esille asukkaiden ja omaisten esittämä toive, että Annin ja Oton tuvan läheisyydessä olevaan metsäalueeseen rakennettaisiin pieni virkistys / kuntopolku, johon pääsisi pyörätuolilla ja rollaattorilla. Kokouksessa asiasta nousseen keskustelun myötä vanhus- ja vammaisneuvosto päätti, että asiasta valmistellaan seuraavaan kokoukseen esitys, jonka pohjalta neuvosto päättää viekö aloitetta eteenpäin kunnahallitukselle. 

Asian velmiselussa on tullut esille, että

  • sopivin alue olisi Otto Mannisen tien toisella puolella vastapäätä Attendon omistamaa asumispalvelukiinteistöä, josta tien ylityksellä ja suojatien siirrolla pääsisi esteettömästi kuntopolulle. 
  • kyseinen metsä alue ei ole kunnan omistuksessa vaan omistus on yksityisellä, joten kunta joutusi käymään neuvottelut asiasta
  • Virkistys / kuntolenkki ei olisi tarkoitus olla mahtipontinen ja suuri, vaan pieni pisto metsään, jossa olisi esim. kivituhkalla päällystetty ja tasattu polku, pari penkkiä ja päässä levähdysalue. Jos polku olisi mahdollista toteuttaa lenkkinä, niin se olisi parempi.
  • Kuntopolkua voisi hyödyntää kaikki alueella asuvat  

Päätösehdotus

Vanhus- ja vammaisneuvosto keskustelee asiasta tekee päätöksen keskustelun jälkeen. 

Päätös

Vanhus- ja vammaisneuvosto piti aloitetta tärkeänä ja esille nousi alueella olevien muun kunto-/luontopolun haasteellisuuden. Vanhus- ja vammaisneuvosto päätti keskustelun jälkeen viedä aloitetta eteenpäin ja kunnahallituksen käsittelyyn.