§ 25 4H yrityssetelit Kangasniemellä asuville nuorille

Lataa 

KNGDno-2022-429

Päätöspäivämäärä

19.6.2023

Päätöksen tekijä

Kunnanjohtaja

Päätöksen peruste

Kunnan elinkeinoelämän tukemisperiaatteet, hallintosääntö 27§.

Kuvaus

Kangasniemen 4H-​yhdistys on lopettanut toimintansa vuonna 2022. Nykyisin Pieksämäen seudun 4H-​yhdistys vastaa toiminnasta Kangasniemen alueella. Pieksämäen seudun 4H-​yhdistyksen tavoite on lisätä ja monipuolistaa nykyistä 4H-​toimintaa Kangasniemellä. Suomen 4H-​liitto myöntää valtionapua 4H-​ yhdistyksille toteutuneen toiminnan mukaisesti. Pieksämäen seudun 4H-​yhdistys saa valtioapuosuuden myös Kangasniemen alueella tapahtuvaan toimintaan. Osuus käytetään kangasniemeläisten lasten ja nuorten hyväksi.

Koska valtionapu edellyttää aina paikallisen kunnan perusrahoitusta,​ sivistys-​ ja hyvinvointilautakunta päätti kokouksessaan 18.11.2022 § 128,​ että Pieksämäen seudun 4H -​yhdistyksen Kangasniemen kunnan alueella toteutettavaa toimintaa on mahdollista tukea harkinnanvaraisin kohdeavustuksin,​ jotka perustuvat yhdistyksen toimintasuunnitelmassa esitettyyn Kangasniemelle suunniteltuun toimintaan sekä siitä tosiasiallisesti aiheutuneisiin kustannuksiin.

Sivistys- ja hyvinvointilautakunta päätti kokouksessaan 17.3.2023 (§ 36) myöntää Pieksämäen 4H-​yhdistykselle 4000 euron suuruisen kohdeavustuksen Kangasniemellä toteutettavaan toimintaan nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn suunnatuista varoista. Avustus maksetaan toiminnan tuloksena syntyneiden tositteiden perusteella.

Pieksämäen seudun 4H-yhdistys on lisäksi esittänyt 18.4.2023 päivätyssä kirjeessään, että Kangasniemen kunta tukisi kahdeksaa kangasniemeläistä 4H-yrittäjää yrityssetelillä. Yhden setelin arvo olisi 200 € ja avustussumma olisi kokonaisuudessaan näin ollen 1600 €.

Hakemuksen liitteenä on sopimus, jossa on määritelty yrityssetelin myöntämisen ehdot. Yritysseteli voidaan myöntää 13-28 -vuotiaille Kangasniemellä asuville nuorille. Lisäksi sopimuksessa todetaan, että yritysseteli on tarkoitettu pienimuotoisen yrityksen perustamiseen, jonka liikevaihto on 100-8000 € vuodessa, ja työtuntien määrä on vähintään 20 h/vuosi. Jos nuori saa yrityssetelin, hän ei voi saada kunnan kesätyötukea. Kaikki 4H-yrittäjät käyvät ennen yrityksen perustamista yrityskurssin, ja kaikilla 4-yrittäjillä on oma yritysohjaaja. Kunta maksaa yrityssetelin 4H-yhdistykselle, kun yhdistys ilmoittaa, että nuori täyttää sovitus yrityksen perustamiskriteerit. Sopimus on voimassa 31.12.2023 saakka.

Päätös

Päätän myöntää Pieksämäen seudun 4H-yhdistykselle 1000 € koulutus- ja kehittämisavustuksen siten, että avustuksella tuetaan viittä kangasniemeläistä nuorta yrityssetelillä. Yhden setelin arvo on 200 €. Yrityssetelit myönnetään liitteenä olevan sopimuksen ehtojen mukaisesti. Sopimus on voimassa 31.12.2023 saakka.

Allekirjoitus

Kimmo Kainulainen, kunnanjohtaja

Organisaatiotieto

Kangasniemi