§ 23 Osallistuminen Etelä-Savon maakunnan vesihuoltosuunnitelman 2040 laatimiseen

Lataa 

KNGDno-2023-267

Päätöspäivämäärä

9.6.2023

Päätöksen tekijä

Tekninen johtaja

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 1.6.2022.

Kuvaus

Etelä-Savon ELY-keskus ja Etelä-Savon maakuntaliitto järjestivät 31.5.2023 kuntien ja kunnallisten vesihuoltolaitosten edustajille keskustelutilaisuuden Etelä-Savon maakunnan vesihuoltosuunnitelman 2040 laatimisesta. Suunnitelman laatimistyö on tarkoitus käynnistyä alkusyksyn 2023 aikana. Suunnitelman keskeisinä tavoitteina on ajantasaistaa nykyiset 10–20 vuotta vanhat seudulliset vesihuollon yleissuunnitelmat ja muodostaa maakunnan vesihuollon nykytilannekuva sekä esittää tarpeet koko maakunnan vesihuollon toimintavarmuuden edelleen lisäämiseksi vuoteen 2040 mennessä. Keskustelutilaisuuden lopputulemana todettiin, että suunnitelman laatiminen on erityisen tarpeellinen ja alla oleva kustannusarvio ja eri toimijoiden rahoitusosuuksien jakosuunnitelma kannatettava. Tilaisuudessa sovittiin, että ELY-keskus laatii erillisen esityksen toimijoille osallistumisesta vesihuoltosuunnitelman laatimiskustannuksiin ja edustajista suunnitelman laatimisen työ- ja ohjausryhmiin. Suunnitelman laatimiseen asetetaan kuntien, kunnallisten vesihuoltolaitosten ja maakunnan liiton edustajista sekä ELY-keskuksen ja ympäristö- ja terveysvalvonnan viranomaisista (kunnat ja Aluehallintovirasto) koostuva ohjausryhmä ja työryhmä.

Ohjausryhmä kokoontuu 3–4 krt suunnittelutyön aikana ja konsulttityötä ohjaava työryhmä kuukausittain. Ohjausryhmään osallistuvat kaikki alueen kunnat, kaupungit ja kunnalliset vesihuoltolaitokset sekä muut keskeiset sidosryhmätahot. Työryhmä muodostetaan saatujen henkilöilmoitusten perusteella ja tavoitteena on varmistaa kattava edustus koko maakunnan alueelta. ELY-keskus pyytää jakelussa mainituilta tahoilta myönteisiä vastauksia osallistumisesta vesihuoltosuunnitelman laatimiskustannuksiin alla olevan rahoitusosuuksien jakosuunnitelman mukaisesti ja edustajien ilmoittamisesta työ- ja ohjausryhmiin viimeistään 22.6.2023 mennessä.

Asiakirjat liitteenä.

Päätös

Kangasniemen kunta osallistuu vesihuoltosuunnitelman laatimiskustannuksiin kustannusarvion ja rahoitusosuuksien mukaisesti:

Kustannusarvio on 60.300 euroa ja sen jakautuminen on tarkoitus toteuttaa seuraavasti: Kunnat ja kaupungit yht. 42.300 euroa • Kunnat (9 kpl) yht. 24.300 euroa (2.700 euroa/kunta) • Kaupungit (3 kpl) yht. 18.000 euroa (6.000 euroa/kaupunki) Etelä-Savon ELY-keskus yht. 18.000 euroa.

Edustajaksi työ- ja ohjausryhmään nimetään tekninen johtaja Mikko Korhonen (mikko.korhonen@kangasniemi.fi)

Allekirjoitus

Mikko Korhonen, tekninen johtaja

Organisaatiotieto

Kangasniemi