§ 18 Kangasniemen kunnan maksuosuus arvonimestä

Lataa 

KNGDno-2023-220

Päätöspäivämäärä

3.5.2023

Päätöksen tekijä

Kunnanjohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 27 §.

Kuvaus

Tasavallan presidentti myönsi 9.12.2022 Tehometin hallituksen puheenjohtaja ja neuvonantaja Pentti Kettuselle talousneuvoksen arvonimen. Arvonimeä haki Tehometin toimitusjohtaja Jarkko Kettunen, ja hakemusta puolsivat useat tahot kuten Kangasniemen kunta, seurakunta, Kangasniemen Musiikkiviikot, Kangasniemen palloilijat, Kangasniemen Kalske ry ja Etelä-Savon Yrittäjät ry sekä joukko yksityishenkilöitä.

Arvonimiesitykset käsittelee valtioneuvoston kanslian yhteydessä toimiva arvonimilautakunta, joka arvioi arvonimiesitykset ja puoltaa esityksiä tasavallan presidentin hyväksyttäviksi, jos arvonimen yleisten edellytysten arvioidaan täyttyvän.

Arvonimestä maksettavan veron suuruus määräytyy myönnetyn arvonimen ja arvonimen saajan päätoimen mukaan. Kangasniemen kunnan maksuosuus Pentti Kettuselle myönnetystä talousneuvoksen arvonimestä on 3100 euroa.

Pentti Kettusella on ollut keskeinen rooli kun Tehomet Oy on kasvanut kansainväliseksi vientiyritykseksi. Tehomet Oy on ollut Kangasniemen kunnan teollisen toiminnan merkittävä edistäjä sekä aktiivinen paikallisen toiminnan tukija.

Päätös

Päätän, että kunnan maksuosuus on 3100 euroa Pentti Kettuselle myönnetyn talousneuvoksen arvonimen kustannuksista.

Allekirjoitus

Kimmo Kainulainen, kunnanjohtaja

Organisaatiotieto

Kangasniemi