Kunnanhallitus, kokous 17.4.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 86 Kiviniemen alueen käyttöoikeussopimuksen kilpailuttaminen

KNGDno-2023-40

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Kimmo Kainulainen, Kunnanjohtaja, kimmo.kainulainen@kangasniemi.fi

Kuvaus

Kangasniemen kunta on vuokrannut Kiviniemen leirintäalueen rakennuksineen Leppäniemen Lomakartano Oy:lle, ja alue on toiminut leirintäalueena. Vuokrasopimuksen mukaan vuokrasuhde päättyi 31.12.2022, ja alueelle ryhdytään etsimään uutta toimijaa. Tavoitteena on vuokrata alue yrittäjälle, joka ryhtyy kehittämään Kiviniemen alueelle vetovoimaista matkailu- ja vapaa-ajan palvelukokonaisuutta. Kunta tekee tarvittavat investointipäätökset alueen kehittämiseksi yhteistyössä valitun uuden yrittäjän kanssa. Kiviniemen alue vuokrataan uudelle yrittäjälle 1.5.2023 alkaen.

Tarjouspyynnössä käytetään sähköistä Cloudia tarjouspalvelua. Lisäksi Kiviniemen alueen vuokraamisesta laaditaan myös mm. tarvittavat lehti-ilmoitukset. Kattava tarjouspyyntö julkaistaan myös kunnan kotisivuilla.

Luonnos Kiviniemen alueen vuokrausta koskevasta tarjouspyynnöstä on liitteenä.

Päätösehdotus

Esittelijä

Kimmo Kainulainen, Kunnanjohtaja, kimmo.kainulainen@kangasniemi.fi

Kunnanhallitus päättää, että Kangasniemen kunta ryhtyy hakemaan uutta vuokralaista Kiviniemen alueen kehittämiseksi liitteenä olevan tarjouspyynnön mukaisesti.

Päätös

Tekninen johtaja Mikko Korhonen toimi asiantuntija asian esittelyn ajan.

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Valmistelija

  • Marja-Terttu Koivula, Talous- ja hankepäällikkö, marja-terttu.koivula@kangasniemi.fi

Kuvaus

Kunta on kilpailuttanut Kiviniemen vapaa-ajan alueen vuokraukseen liittyvän käyttöoikeussopimuksen. Tarjouspyyntö (447125) julkaistiin kansallisen kynnysarvon alittavana pienhankintana 27.2.2023 Tarjouspalvelu.fi -sivustolla. Määräaikaan 27.3.3023 mennessä saatiin kaksi tarjousta. Molemmat tarjoukset ovat muodollisesti kelvollisia.

Kaikki tilat vuokrataan olemassa olevin kalusteineen ja varusteineen. Vuokralainen hankkii toimintaansa koskevat, omaan toimintaansa liittyvät luvat ja sopimukset mukaan lukien mahdolliset anniskeluluvat. Vuokralainen vastaa myös toimintaan liittyvistä vakuutuksista, viranomaisluvista ja -tarkistuksista sekä niihin liittyvistä kustannuksista.

Vuokralainen vastaa kohteen käyttö- ja ylläpitokuluista (mm. vesi, jätevesi, jätehuolto, energia, sähkö) sekä normaalista käytöstä johtuvista korjaus- ja kunnossapitotöistä. Vuokralainen vastaa myös tilojen lisäkalustamisesta sekä oman toimintansa vaatimista kone-, laite- ym. investoinneista ja niihin liittyvistä korjauksista ja huolloista sekä alueen kunnossapidosta, ympäristön siisteydestä, aluskasvillisuuden, vesakon raivauksesta ja ruohon leikkuusta säännöllisesti. Kunta voi tehdä alueella puuston siistimis- ja maisemointihakkuita alueelle varatun vuotuisen rahan ja yrittäjän kanssa laadittavan sopimuksen mukaisesti. Osa toiminnassa käytettävästä olemassa olevasta kalustosta sisältyy vuokraukseen. Vuokralainen vastaa olemassa olevasta kalustosta ja vuokranantajan omistuksessa olevien muiden vuokraesineiden kunnossapidosta, huollosta ja vuosihuollosta. Yrittäjä vastaa vuokrattujen tilojen siisteydestä omavalvontasuunnitelman mukaisesti samoin kuin ulkoalueiden hoidosta.

Kunta antaa leirintäalueen vuokralle pääosin sen nykyisessä kunnossa. Kunnan toimesta tehdään ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista kiinteistöjen kuntoarviot. Kunnostuksista sovitaan yhdessä toimijan kanssa.

Tarjousten pisteytysperusteet ovat seuraavat:  1) vuosivuokra 25 %  2) tarjoajan referenssit ja aiempi kokemus vastaavasta toiminnasta 25 %  3) liiketoiminta- tai palvelusuunnitelma 50 % Valituksi tulevan tarjoajan kanssa laaditaan kirjallinen vuokrasopimus kolmeksi vuodeksi Maanvuokralain ehdoin. Perussopimuskauden jälkeen sopimuksesta voidaan neuvotella 1-3 vuoden optiokausi. Vuokralainen ei voi siirtää vuokrasopimuksen vuokraoikeutta kolmannelle osapuolelle.

Pisteytyksen voittanut tarjoaja on Area sale scurra osk.

Liitteenä pisteytystaulukko ja tarjousten avauspöytäkirja.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Kimmo Kainulainen, Kunnanjohtaja, kimmo.kainulainen@kangasniemi.fi

Kunnanhallitus päättää, että kilpailutuksessa paremmat pisteet saanut Area sale scurra osk. valitaan Kiviniemen leirintäalueen vuokraajaksi käyttöoikeussopimuksella ja valtuuttaa viranhaltijat laatimaan ja allekirjoittamaan sopimuksen tarjouspyynnössä esitettyjen ehtojen mukaisesti.

Päätös

Mikko Korhonen toimi asiantuntijana pykälän esittelyssä.

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

tarjouksen jättäneet, tekninen johtaja, kunnaninsinööri, pääkirjanpitäjä, teknisen toimen toimistosihteeri