Sivistys- ja hyvinvointilautakunta, kokous 17.3.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 36 4H-yhdistyksen kohdeavustus

KNGDno-2023-6

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Mika Huovinen, sivistys- ja hyvinvointijohtaja, mika.huovinen@kangasniemi.fi

Kuvaus

Sivistys- ja hyvinvointilautakunta myöntää vuosittain toiminta-avustuksia Kangasniemelle rekisteröidyille yleishyödyllisille yhdistyksille hakemusten perusteella. Avustukset ovat olleet haettavissa alkuvuonna. Kuluvana vuonna avustusten haku on perusteltua toteuttaa helmi-maaliskussa, jolloin yhdistykset ehtivät tehdä edellisen vuoden tilinpäätökset ennen uusien avustusten myöntämistä. Avustuksiin on varattu kuluvana vuonna 40 000 euroa.

Päätösehdotus

Esittelijä

Mika Huovinen, sivistys- ja hyvinvointijohtaja, mika.huovinen@kangasniemi.fi

Sivistys- ja hyvinvointilautakunta päättää, että avustusten haku käynnistetään helmikuun alussa ja että lautakunta käsittelee ne maaliskuun kokouksessaan.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Valmistelija

  • Mika Huovinen, sivistys- ja hyvinvointijohtaja, mika.huovinen@kangasniemi.fi

Kuvaus

Kangasniemen 4H-yhdistys on lopettanut toimintansa vuonna 2022. Nykyisin Pieksämäen seudun 4H-yhdistys vastaa toiminnasta Kangasniemen alueella. Pieksämäen seudun 4H-yhdistyksen tavoite on lisätä ja monipuolistaa nykyistä 4H-toimintaa Kangasniemellä. Suomen 4H-liitto myöntää valtionapua 4H-yhdistyksille toteutuneen toiminnan mukaisesti. Pieksämäen seudun 4H-yhdistys saa valtioapuosuuden myös Kangasniemen alueella tapahtuvaan toimintaan. Osuus käytetään kangasniemeläisten lasten ja nuorten hyväksi. Koska valtionapu edellyttää aina paikallisen kunnan perusrahoitusta, sivistys- ja hyvinvointilautakunta päätti kokouksessaan 18.11.2022 § 128, että Pieksämäen seudun 4H -yhdistyksen Kangasniemen kunnan alueella toteutettavaa toimintaa on mahdollista tukea harkinnanvaraisin kohdeavustuksin, jotka perustuvat yhdistyksen toimintasuunnitelmassa esitettyyn Kangasniemelle suunniteltuun toimintaan sekä siitä tosiasiallisesti aiheituneisiin kustannuksiin.

Pieksämäen 4H-yhdistys on lähestynyt sivistys- ja hyvinvointitoimea avustushakemuksella, joka on oheistettu esityslistan liitteeksi samoin kuin yhdistyksen toimintasuunnitelmakin. Avustuksesta on luontevaa päättää samassa kokouksessa, jossa käsitellään myös muiden yhdistysten avustuksia ja menetellä vastaavalla tavalla. 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Mika Huovinen, sivistys- ja hyvinvointijohtaja, mika.huovinen@kangasniemi.fi

Pieksämäen 4H-yhdistykselle myönnetään 4000 euron suuruinen kohdeavustus hakemuksen liitteissä esitettyyn Kangasniemellä toteutettavaan toimintaan nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn suunnatuista varoista. Avustus maksetaan toiminnan tuloksena syntyneiden tositteiden perusteella.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Pieksämäen 4H-yhdistys