§ 7 Hiekoituskauhan hankinta urheilukeskuksen traktoriin

Lataa 

KNGDno-2023-90

Päätöspäivämäärä

1.3.2023

Päätöksen tekijä

Kunnaninsinööri

Päätöksen peruste

Hallintosääntö §27

Kuvaus

Rakennus- ja aluetekniikan vastuualueella on ilmennyt tarve hankkia hiekoituskauha urheilukeskuksen traktoriin. Kauhalla on useita hankintaa tukevia käyttötarkoituksia.

Urheilukeskuksen hiekoitus on hoidettu tähän saakka käsin, tai kiinteistönhoitotraktori Willellä. Kauhan hankinnan myötä urheilukeskuksen alueen liukkauden torjunnan laatua saataisiin parannettua. Kevytväylä urheilukeskuksesta Kankaistentielle on ollut liikuntapaikkahoitajien ylläpidon piirissä. Kauhan hankinnan myötä myös hiekoitus onnistuisi liikuntapaikkahoitajien toimesta.

Urheilukentän nurmialueelle levitetään säännöllisesti katehiekkaa. Tämä on ollut nykyisellä kalustolla hankalaa ja hidasta. Uudella kauhalla levitys olisi tehokkaampaa ja laadukkaampaa.

Kyläkoulujen liukkaudentorjunta on ollut haasteellista jo vuosia. Lumen molemmilla kyläkouluilla auraa ulkopuoliset urakoitsijat, mutta heillä ei ole tarjota palvelua liukkauden torjuntaan. Kohteissa on tähän saakka tehty hiekoitus pääosin vain käsin, mikä sekin on hoidettu käyttäjien itsensä toimesta. Traktorilla kohteet saavuttaisi nopeasti ja hiekoitus saataisiin tehtyä omana työnä kustannustehokkaasti.

Traktorin varustaminen hiekoituskauhalla lisää myös kiinteistönhoitopalveluiden liukkaudentorjuntaresurssia. Liikuntapaikkahoitajat voivat osallistua kiinteistöjen liukkaudentorjuntaan mahdollisuuksien mukaan oman työnsä ohessa.

Kunnan kiinteistöjen hiekkasiiloja ja hiekka-astioita pitää täydentää talvikauden aikana. Tämä on tehty kunnan kuorma-autolla kahmarin avulla. Sään tulee kuitenkin olla tuolloin suotuisa, ettei hiekoitusmurske pääse kastumaan. Sää onkin aiheuttanut haasteita siilojen ja astioiden täytössä. Tämän haitan torjumiseksi on kunnan varikon varastokatokseen tarkoitus rakentaa laakasiilo hiekoitusmurskeen säilytystä varten. Siilo palvelee erityisen hyvin hiekoituskauhaa käytettäessä ja on sijainniltaan lähellä urheilukeskusta. Laakasiilosta voi täyttää myös kiinteistönhoitotraktorin hiekoittimen, mikä vähentää pystysiilojen talven aikaista täydennystarvetta. 

Päätös

Liikuntapaikkahoitajat ovat kysyneet tarjouksia sähköpostilla hiekoituskauhoista. Uuden, noin 1 m3 vetoisen hiekoituskauhan keskihinta on noin 4000€ alv0%
Reko Tuote Oy on tarjonnut Rko HK1000 hiekoituskauhaa hintaan 3800€ alv0%. Hinta sisältää rahdin ja tuote on heti saatavilla. 

Päätän hankkia hiekoituskauhan Reko Tuote Oy:ltä saamamme tarjouksen mukaisesti suorahankintana. Suorahankinnan perusteina on, että hankinta voidaan katsoa vähäiseksi ja tuotteen markkinahinta on selvitetty. 

Allekirjoitus

Kalle Manninen, kunnaninsinööri

Organisaatiotieto

Kangasniemi