Kangasniemen vanhus- ja vammaisneuvosto, kokous 16.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 5 Monipalveluliikenne Onnikka kilpailutus 2023 - liikenteen järjestäminen ja aikataulut

KNGDno-2023-48

Valmistelija

  • Sari Kuusjärvi, sari.kuusjarvi@kangasniemi.fi

Kuvaus

Vanhus- ja vammaisneuvosto on kokouksessaan 7.4. 2022 § 6 käsitellyt Monipalveluliikenne Onnikan kilpailutusta ja palvelun jatkamista optio-oikeudella. Nyt Onnikan kilpailutus on kunnanhallinnossa suunnittelu- ja valmisteluvaiheessa. Vanhus- ja vammaisneuvosto on kokouksessaan toivonut voivansa vaikuttaa liikennöinnin järjestämiseen ja siihen liittyvään kilpailutukseen. 7.4.2022 kokouksessaan neuvosto käsitteli asiaa seuraavasti:  

"Neuvosto toi kokouksessa esille:

  • Onnikasta ei löydy tietoa tarpeeksi. Netin kautta annettu tieto ei tavoita kuntalaisia. Kyläseurat, kotipalvelu voisivat jakaa tietoa.todettiin, että aikatauluista tulisi laatia laminoituja ilmoituksia kunnan eri alueiden ilmoitustauluille.
  • Onnikan liikennöintiaikatalut tulisivat olla sen verran väljijä, että jää asiointiaikaa. Esim. Apteekin kanssa  voisi sopia erikseen, että jos asiakas tulee asiointikyydillä, olisi asiakkaalla etuoikeus palveluun.  Asiakkaita voisi infota myös etukäteistilausten tekemisestä.
  • Onnikan käyttäjämääriä ei ollut kokouksessa esillä, mutta ne ovat saatavilla markkinointisihteerillä.  

Neuvosto vie kunnanhallitukselle tiedoksi toivomuksen, että haluaa tulla kuulluksi Onnikan jätkojärjestelyistä ennen kuin uusi kilpailutus käynnistyy. "

 

Päätösehdotus

Vanhus- ja vammaisneuvosto käsittelee Onnikkapalveluun liittyviä asioita ja esittää palvelun kilpailuttamiseen liittyen omia näkökulmiaan. Päätösehdotus laaditaan keskustelun pohjalta. 

Päätös

Kuultiin kunnan hanke- ja talouspäällikkö Marja-Terttu Koivulan selvitys Onnikapalvelun tämän hetkisestä kilpailutuksen tilanteesta.

Neuvosto toivoo, että kilpailutuksessa huomioitaisiin kokouksessa esilletulleet optiomahdollisuudet Onnikan monikäyttöisyyden lisäämisestä. Lisäksi toivotaan, että kirkonkylän alueen kuljetukset tulisivat suunnitella kilpailutuksessa erillisenä kokonaisuutena.

Neuvosto toivoo, että saisi vaikuttaa asiaan ja antaa lausuntonsa siinä vaiheessa kun kunnassa on kilpailutuksen ehdot tiedossa ja ennen kuin kilpailutus toteutetaan.