§ 3 Lipunmyynti Kangasniemen kirjastossa

Lataa 

KNGDno-2022-420

Päätöspäivämäärä

15.12.2022

Päätöksen tekijä

Kirjaston johtaja

Päätöksen peruste

Kangasniemen kunnan hallintosääntö

Kangasniemen kunnan hankintaohje

Kuvaus

Kangasniemen kirjasto järjestää yleisötapahtumia joihin myydään lippuja. Asiakkailta on tullut toive, että he voisivat ostaa paikkalippuja sekä kirjastolta että netin kautta.

Asiaa on valmistellut kirjastonhoitaja yhteistyössä kirjatonjohtajan kanssa.

Lippu.fi:n Sales-lipunmyyntijärjestelmä mahdollistaa paikkalippujen myynnin sekä fyysisten lippujen tulostamisen kirjastolla. Järjestelmä näyttää reaaliaikaisesti myytyjen lippujen määrän. Asiakas voi ostaa lipun joko Lippu.fi-verkkokaupasta, -asiointipisteistä tai suoraan kirjastosta. Samalla kirjasto voi rajoitetusti hallinnoida tapahtumien lipunmyyntiä. Pulmatilanteissa Lippu.fi:n asiakkaita palvelee puhelimitse kumppanituki .

Lipunmyyntijärjestelmä mahdollistaa lippujen saatavuuden verkkokaupan kautta niille asiakkaille, joille se hankintatapa soveltuu. Samalla kirjasto voi kuitenkin myydä printtilippuja niille asiakkaille, jotka eivät käytä nettipalveluita.

Kirjastossa myytyjen lippujen osalta tietosuojan vaikutusten arviointia ei tarvita, koska järjestelmässä ei käytetä henkilötietoja.

Lippu.fi verkkokauppa vastaa verkkokaupan ostotilanteessa kerääntyvistä henkilötiedoista oman tietosuojalausuntonsa mukaisesti.

 

 

Päätös

Päätän, että Kangasniemen kirjasto ottaa käyttöön Lippu.fi:n Sales-lipunmyyntijärjestelmän.

Hankintaan sisältyy käyttöliittymän käyttöönottokustannus 250 € (alv 0%), järjestelmän vuosikustannus on 120 € ja välityspalkkio myytyjen lippujen määrään perustuen.

Lippukirjoittimen vuokra on 49 €/kk. Se lunastetaan omaksi vuoden 2023 aikana, jolloin maksetut vuokrat hyvitetään hankintahinnasta.

Allekirjoitus

Sari Tulla, kirjastonjohtaja

Organisaatiotieto

Sivistyspalvelut