§ 9 Valtion erityisavustukseen digitaalisiin taitoihin ja osaamiseen liittyvän hyvän pedagogisen toiminnan kehittämiseen varhaiskasvatuksessa liittyvä ohjelmistolisenssin hankintapäätös

Lataa 

KNGDno-2022-403

Päätöspäivämäärä

9.11.2022

Päätöksen tekijä

Hallintojohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosääntö § 27 ja kunnan hankintaohje.

Kuvaus

Opetus-​ ja kulttuuriministeriö on myöntänyt kunnalle valtionavustuksen. Myönnetyllä avustuksella edistetään varhaiskasvatuksessa olevien lasten edellytyksiä sekä ymmärrystä ja valmiuksia laaja-​alaisiin osaamisalueisiin sisältyvissä medialuku-​ ja tieto-​ ja viestintäteknologisissa taidoissa sekä ohjelmoinnin osaamisessa. Avustuksella tuetaan lisäksi Uudet lukutaidot -​kehittämisohjelmassa toteutettujen hyvän pedagogisen toiminnan kuvausten käyttöönottoa ja vakiinnuttamista varhaiskasvatuksessa.

Hankkeeseen on hankittu 31 iPadia. Laitteille hankitaan Moomin Language School – digitaalinen palvelu (Pilvipalvelu opettajille + oppimissovellus lapsille) on kehitetty lasten vieraiden kielten oppimiseen (englanti ja suomi S2 saatavilla). Tavoitteena on auttaa lapsia rakentamaan vahva ja toimiva kielitaito. Hankittava ohjelmistolisenssi on määräaikainen ajalle 1.1.-​31.12.2023.

Päätös

Päätän,​ että Kangasniemen kunta tilaa Moomin Language School -​digitaalisen palvelun määräaikaisen lisenssin vuodeksi 2023 Promentor Solutions Oy:ltä liitteen mukaisesti.

Allekirjoitus

Sari Linturi-Sahlman, hallintojohtaja

Organisaatiotieto

Kangasniemi