Kangasniemen vanhus- ja vammaisneuvosto, kokous 14.10.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 29 Muut asiat

Kuvaus

Kuullaan hyvinvointialueen vanhus- ja vammaisneuvoston kokousten kuulumiset. 

Päätösehdotus

Vanhus- ja vammaisneuvosto merkitsee asiat tiedokseen.

Päätös

Kuultiin hyvinvointialueen vanhus- ja vammaisneuvostojen kuulumiset. 

  • Vanhus- ja vammaisneuvosto keskusteli Puolakanrinteen osoitetaulujen tarpeellisuudesta. On noussut esille, että kotikuntoutusta antavat tahot eivät löydä kuntoutettavansa luokse, koska alueella ei ole kunnollisia opastetauluja. Todettiin, että opastetaulut ovat työn alla. Neuvostossa nostettiin esille, että opastetaulut on tehtävä niin selkeiksi, että myös näkövammainen pystyy erottamaan merkit. Opastetauluja toivotaan kiirehdittävän. Myös Viriketupaan toivotaan opasteet. 
  • Puolakanrinteen alueella ajetaan liian kovaa. Pyydetään, että Puolakanrinteen pääsisäänmenoväyliin hankitaan liikennemerkki jossa määritelläåän alueen perusnopeudeksi 20 km / h. Lisäksi varoitetaan alueella liikkuvista liikuntarajoitteisista. 
  • Lisäksi alueella asuvilta on tullut toivomus saada kulkuväylä ja kulkusilta siten, että alueella voisi liikkua ympäri, ilman että poikkeaa kevyenliikenteen väylälle. (Ulla-Maija Hokkaselta saa lisätietoa). 
  • Kunnan joukkoliikenne nousi esille. Kunnasta pääsee asioimaan lähikaupunkeihin, mutta joukkoliikenteen puuttuessa kaupungista ei pääse popis. Myöskään jatkoliikenneyhteydet eivät sovi aikatauluihin. Myös kunnan omaa sisäistä Onnikka liikennöintiä toivotaan joustavammaksi. Liikenneasiat valmistellaan seuraavaan kokoukseen.