Tekninen lautakunta, kokous 17.10.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 68 Tehomet Areenan kaukolämpöön liittyminen

KNGDno-2023-237

Valmistelija

  • Mikko Korhonen, tekninen johtaja, mikko.korhonen@kangasniemi.fi

Kuvaus

Tekninen lautakunta on aikaisemmin päättänyt, että Tehomet areena liitetään kaukolämpöön. Lempeä Lämpö Oy on tehnyt tarjouksen Tehomet areenalle kaukolämmön alajakokeskuslaitteiston hankinnasta ja asennuksesta avaimet käteen periaatteella. Tarjous on pyydetty vain Lempeä Lämpö Oy:ltä, koska tällöin hankkeeseen ei tule epätoivottuja rajapintoja, jotka voivat aiheuttaa ongelmia mm. takuuvastuisiin. Lempeä Lämpö Oy on ainut kaukolämmön tuottaja Kangasniemellä. Lempeä Lämpö Oy on teettänyt tarvittavat suunnitelmat tämän mukaisesti. Tarjous sisältää öljykattilan purun ja poisviennin, uuden lämmönjakokeskuksen hankinnan ja asennuksen tarvittavine putki-, eristys- ja sähkötöineen. Siirrinpaketin takuuaika on viisi (5) vuotta. Muilla osilla urakkaa on kahden vuoden takuu. Lisäksi automaatiota saneerataan tarvittavilta osin. Öljysäiliön poistaminen ei kuulu urakkaan. Lempeä Lämpö Oy on kilpailuttanut aliurakoitsijan toteuttamaan varsinaisen työn. Lempeä Lämpö Oy oli pyytänyt tarjouksia 14 aliurakoitsijalta.

Tarjouksen kokonaishinta on 69.700,00 € sis. alv 24%, 56.209,68 € alv 0%. Tarjous on pöytäkirjan liitteenä.

Tarjous yhdessä liittymämaksun (69.000 €) kanssa ylittävät hankkeeseen varatun määrärahan (85.000 €) ja tämän vuoksi hankkeeseen siirretään määrärahaa toisesta investointikohteesta (automaation saneeraus 50.000 €) muiden investointien määrärahojen siirtojen yhteydessä. Lisäksi hankkeeseen on haettu ja saatu avustusta ARA:lta 33.450 € öljylämmityksestä luopumiseen. Avustuksen saamiseksi tulee vielä poistaa vanha öljysäiliö, tämän kustannus on joitain tuhansia euroja.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Mikko Korhonen, tekninen johtaja, mikko.korhonen@kangasniemi.fi

Tekninen lautakunta päättää hyväksyä Lempeä Lämpö Oy:n tekemän tarjouksen Tehomet areenalle kaukolämmön alajakokeskuslaitteiston hankinnasta ja asennuksesta avaimet käteen periaatteella, hinnaltaan 56209,68 € alv 0%. Tarvittava määräraha katetaan myöhemmin tehtävällä määrärahasiirrolla ja Aralta saatavalla avustuksella.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

_________

Tiedoksi

tarjoaja, kunnossapitomestari, liikuntasihteeri, kiinteistötyönjohtaja