Kunnanhallitus, kokous 19.9.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 206 Koittilan koulun kuntotutkimuksen edellyttämät toimenpiteet

KNGDno-2022-355

Valmistelija

  • Kimmo Kainulainen, Kunnanjohtaja, kimmo.kainulainen@kangasniemi.fi
  • Mika Huovinen, sivistys- ja hyvinvointijohtaja, mika.huovinen@kangasniemi.fi

Kuvaus

Koittilan koulussa on tehty kesällä 2022 kuntotutkimus, jonka perusteella koulussa on syytä ryhtyä korjaustoimenpiteisiin. Terveydensuojelusta vastaavat viranomaiset ovat edellyttäneet, että koulun toiminnot siirretään väistötiloihin jo syyslukukauden 2022 aikana. Asiaa liittyen on perustettu sisäilmatyöryhmä, jota johtaa työsuojelupäällikkö sekä alakoulujen rehtorin johtama yhteensovittava oppilashuollollinen ja pedagoginen ryhmä, joka osallistaa asiassa koulun oppilaita, huoltajia, kyläyhdistystä sekä käyttää asiantuntijajäseninä mm. koulun henkilökuntaa. Molemmat ryhmät ovat aloittaneet toimintansa ja kokoontuneet asian tiimoilta. Sisäilmatyöryhmän muistiot on oheistettu liitteiksi. Liitteenä lisäksi terveydensuojeluviranomaiselle 15.9. annettu selvitys.

Koulun toiminnan kannalta keskeisiä lähiaikoina tehtäviä ratkaisuja ovat väistötilojen järjestyminen ja niihin siirtymisen toteuttaminen sekä tarvittavan korjaussuunnitelman laatiminen.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Kimmo Kainulainen, Kunnanjohtaja, kimmo.kainulainen@kangasniemi.fi

Kunnanhallitus merkitsee Koittilan koulua koskevan tilannekatsauksen tiedoksi ja vie sen edelleen tiedoksi kunnanvaltuustolle.

Päätös

Kunnaninsinööri Kalle Manninen, tekninen johtaja Mikko Korhonen, alakoulujen rehtori Joni Kääriäinen ja sivistys- ja hyvinvointijohtaja Mika Huovinen toimivat asiantuntijoina pykälän esittelyn ajan.

Kunnanhallitus merkitsi Koittilan koulua koskevan tilannekatsauksen tiedoksi ja vie sen edelleen tiedoksi kunnanvaltuustolle.