Kunnanhallitus, kokous 18.12.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 290 Petäjikkö tilan myyntitarjous Kangasniemen kunnalle

KNGDno-2023-566

Valmistelija

  • Mikko Korhonen, tekninen johtaja, mikko.korhonen@kangasniemi.fi
  • Marja-Terttu Koivula, Talous- ja hankepäällikkö, marja-terttu.koivula@kangasniemi.fi

Kuvaus

Peltola-Ylätupa, Ira Kirsti-Liisa kuolinpesän edustaja on tehnyt Kangasniemen kunnalle tarjouksen mahdollisuudesta lunastaa Petäjikkö nimisen kiinteistön 213-430-2-27 hintaan 300000€. Kaupan ulkopuolelle jäävät päärakennus (valkoinen rakennus ”Ylähuvila”), joka puretaan ja siirretään muualle. Samoin rannan läheisyydessä oleva punainen ”Alahuvila” puretaan ja siirretään. Muut rakennukset aitat, liiteri ja sauna yms. jäävät kiinteistölle, samoin puretuista rakennuksista mahdollisesti purkamatta jäävät osat kuten esimerkiksi perustukset, portaat ja muurit tai niiden osat.

Välittömästi kaupanteon jälkeen tehdään purkuilmoitus yllä mainituille rakennuksille.

Purkuilmoituksen lainvoimaiseksi tulosta on aikaa yksi vuosi purkaa rakennukset. Mikäli tässä ajassa rakennuksia ei ole purettu ja viety pois, ne jäävät Kangasniemen kunnan omaisuudeksi.

Kauppakirjan luonnos on esityslistan liitteenä. Samoin valtakirjat ja perunkirja liitteineen.

Kunnan investointi budjetissa on varattuna kiinteän omaisuuden ostoon 200000 € ja kauppaan tarvittava määräraha siirretään myöhemmin toisista investointikohteista kattamaan kaupan myötä tuleva määrärahan ylitys tai vaihtoehtoisesti haetaan tarvittava lisämääräraha.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Kimmo Kainulainen, Kunnanjohtaja, kimmo.kainulainen@kangasniemi.fi

Kangasniemen kunnanhallitus päättää hyväksyä myyntitarjouksen ja oikeuttaa vastuulliset viranhaltijat allekirjoittamaan kauppakirjan kunnanhallituksen päätöksen saatua lainvoiman, sekä tekemään tarvittaessa kauppakirjaan teknisluontoisia muutoksia. Kauppaan tarvittava lisämääräraha siirretään myöhemmin toisista investointikohteista kattamaan kaupan myötä tuleva määrärahan ylitys tai vaihtoehtoisesti haetaan tarvittava lisämääräraha.

Päätös

Kunnanhallitus päätti palauttaa asian jatkovalmisteluun.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

- vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
- virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
- etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei voi tehdä kunnan vaikuttavan toimielimen päätöksistä (KuntaL § 26, KuntaL § 27 ja § 28).