Kunnanhallitus, kokous 6.11.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 234 Kuntien strategiset painopisteet ja edunvalvonnan kärjet vuosille 2024–2025

KNGDno-2017-487

Valmistelija

  • Marja-Terttu Koivula, Talous- ja hankepäällikkö, marja-terttu.koivula@kangasniemi.fi

Kuvaus

Etelä-Savon maakuntaliiton tavoitteena on toimia aktiivisesti ja ennakoivasti maakunnan ja sen kuntien kanssa ja tuottaa ajantasaista tietoa kuntien päätöksenteon tueksi. Maakuntaliitto tiedusteli kunnilta ja kaupungeilta 2021 joulukuussa kuntien valtuustokaudelle 2021–2024 linjaamista edunvalvonnan kärjistä ja strategioista niiden huomioimiseksi maakunnan edunvalvonnassa ja sitä tukevan edunvalvonnan asiakirjan sisällöissä.  Maakunnan toimintaympäristössä on tapahtunut merkittäviä muutoksia edellisen kyselyn ajankohdasta. Edunvalvonnan painopisteiden ajantasaisuuden tarkistamiseksi ja edunvalvonnan asiakirjan päivittämiseksi maakuntaliitto on pyytänyt kuntia ja kaupunkeja toimittamaan maakuntaliitolle päivitetyn listauksen kuntien kannalta keskeisimmistä edunvalvonnan tavoitteista ja painopisteistä.

Edunvalvonnan tavoitteet voidaan ryhmitellä esimerkiksi Etelä-Savon maakuntaohjelman tavoitteita mukaillen seuraavasti:

  • Hyvä fyysinen ja digitaalinen saavutettavuus
  • Uudistuvat elinkeinot ja TKI-toiminta
  • Hyvinvoivat ihmiset ja hyvä ympäristö
  • Muut edunvalvonnan painopisteet ja tavoitteet

Tiedot kuntien strategisista painopisteistä ja edunvalvonnan kärjistä tulee toimittaa 15.11.2023 mennessä Etelä-Savon maakuntaliiton kirjaamoon.

Oheismateriaalina on luonnos Kangasniemen kunnan edunvalvonnan kärjistä ja painopisteistä.

 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Kimmo Kainulainen, Kunnanjohtaja, kimmo.kainulainen@kangasniemi.fi

Kunnanhallitus antaa ohjeistusta ja valtuuttaa kunnanjohtajan valmistelemaan maakuntaliitolle esityksen kunnan edunvalvonnan keskeisimmistä tavoitteista ja painopisteistä.

 

 

Päätös

Kunnanhallitus antoi ohjeistusta ja valtuutti kunnanjohtajan valmistelemaan maakuntaliitolle esityksen kunnan edunvalvonnan keskeisimmistä tavoitteista ja painopisteistä.