Kunnanhallitus, kokous 3.4.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 74 Liikuntapaikkojen vastaavan hoitajan rekrytointi

KNGDno-2023-120

Valmistelija

  • Sari Linturi-Sahlman, hallintojohtaja, sari.linturi-sahlman@kangasniemi.fi

Kuvaus

Hallintosäännön 34 § mukaan Kunnanhallitus päättää (muiden kuin kunnanjohtajan ja toimialojen johtajien) virkojen perustamisesta ja lakkauttamisesta sekä virkanimikkeen muuttamisesta. § 36 mukaisesti virkojen kelpoisuusvaatimuksista päätetään virkaa perustettaessa. 37 §  mukaan viran tai virkasuhteen julistaa haettavaksi virkasuhteeseen ottamisesta päättävä viranomainen. Hallintosäännön § 27 mukaan hallintojohtaja antaa vakinaisiin virkoihin ja työsuhteisiin sekä yli 6 kuukauden määräaikaisen virka-​ tai työsuhteen täyttöluvan vastuualueen esimiehen esityksestä,​ päättää alkupalkasta vastuualueen esimiehen esityksestä sekä päättää eri sopimusten mukaisten palveluaikaan sidottujen lisien myöntämisestä.

Liikuntapaikkahoitaja vakanssinumerolla 200010 on irtisanoutunut. Kunnaninsinööri on tehnyt hallintojohtajalle täyttölupaesityksen, joka sisältää vakanssimuutosesityksen sekä täyttöluvan liikuntapaikkojen vastaavan hoitajalle. Koska esitys sisältää tehtävänimikkeen muuttamisen ja tehtävä sisältää laajempaa työnjohdollista vastuuta, kuten työvurosuunnittelun ja liikuntapaikkahoitajien työtehtävien järjestelyä ja seurantaa,​ asia tuodaan kunnanhallituksen päätettäväksi. Vuoden 2023 talousarvioon sisältyy palkkavaraus.

Muutosesityksen perusteena on, että liikuntapaikkojen hoidon laadun parantamiseksi on perusteltua rekrytoida "nokkamies". Irtisanoutunut liikuntapaikkahoitaja on ennen irtisanoutumista edeltänyttä työvapaata vastannut työvuorosuunnittelusta ja hän on ollut TS:n palkkaryhmässä 2. Tehtävänimikkeen muutoksella saataisiin se yhtenäistettyä teknisen toimen vesihuoltolaitoksen vastaavan hoitajan kanssa ja lisättyä tehtävään liikuntapaikkahoitajien työnkuvan kehittämisen tehtäviä, liikuntapaikkoihin liittyvää viestintää sekä niihin liittyviä seura- ja käyttäjäyhteistyötä.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Kimmo Kainulainen, Kunnanjohtaja, kimmo.kainulainen@kangasniemi.fi

Kunnanhallitus päättää muuttaa liikuntapaikkahoitajan toimen liikuntapaikkojen vastaavaksi hoitajaksi vakanssinumerolla 200010 sekä myöntää täyttöluvan liikuntapaikkojen vastaavalle hoitajalle 1.5.2023 alkaen.

Päätös

Mikko Korhonen toimi asiantuntijana asian esittelyssä.

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

kunnaninsinööri, tekninen johtaja, palkanlaskenta